Panowie mam taki problem i nie wiem czym moze to być spowodowane na samym h2 przy ruszaniu i na 1 i 2 strasznie trzęsie mui cała budę samochodu, a na h4 jest wszystko ok i ostatnio mi krzyżaki powywalało, co mogli mi zjeba... przy swapie ????
A pojawiło się od razu po swapie czy po jakimś czasie?
Jeśli od razu to może coś nie osiowo założone, jak to drugie to jak koledzy pisali poduchy sprawdź, później wały, a potem się martw ;)
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Sprawdź mocowanie mostu...
Postaw kogoś z lewej i z prawej strony i niech się popatrzą podczas ruszania co się dzieje...
Jak to odczuwasz ?
Bardziej z tyłu czy bardziej z przodu ?
przy starcie jest największe obciążenie elementów przeniesienia napędu co by masę wprawić w ruch...
Jak zostało napisane przy 4L efektu nie ma bo przeniesienie napędu rozkłada się na oś przednią i tylną czyli zostaje odciążona oś tylna...
Przez moje rozumowanie ( a mogę być w błędzie :) ) wskazuje że problem jest z przeniesieniem napędu na oś tylną...
Silnik, skrzynia i reduktor są w takim samym stopniu obciążone na 2L i 4L
Szukał bym tylko na przeniesieniu napędu osi tył. A skakanie może być wywołane przez luz na moście ( mocowanie do resorów / wahacz ), może być spowodowane obracaniem / skręcaniem mostu ( we własnej osi ) i takie skręcanie mogło uszkodzić krzyżak...
To teorie, a w/g mnie warto to sprawdzić zwłaszcza przy obciążeniu...
ok zrobione i nie stuka okazało się że:
1. wywalony krzyżak
2. pęknięta łapa na pjedyńczej poduszce
3. tylni most zerwał się ze spawów i siedział tylko na reduktorze tzn. na wale i dlatego wywaliło wał
_________________ BYŁ :( 1,9 D przeszczep Poldolot
BYŁ: Jeep Cherokee xj 4.0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum