Wysłany: 2013-04-06, 21:31 Stuka na wstecznym
Witam wszystkich.
Dzisiaj musiałem przewieźć kilka workeczków cementu na budowę(mam wersję long tak więc kilka się zmieściło:), a że było wąsko musiałem na wstecznym przedzierać się z 50 metrów przez zaspy po kolano. Samurajek trochę się ślizgał ale jak zawsze dał radę, natomiast doszły mnie do słuchu dziwne stuki, coś podobnego jak w plaskaczu kiedy przegub pada i stuka na skręconych kołach, tyle że u mnie koła cały czas były proste, a do przodu jak jadę cisza. Aha mam wersję bez sprzęgiełek.
Jak myślicie w co trzeba będzie znowu zainwestować.
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-04-06, 21:41
Jeslu stulako przy dodawaniu gazu takie tempe stuki to sprawdz czy most sie nie zluzowal na resorach, wtedy glowka sie unosi do gory i stuka.
Jesli co innego to nie wiem ;)
Wysłany: 2013-04-06, 22:02
Kurde ciężko mi powiedzieć gdzie stukało bo siedziałem za kierownicą i trudno było zlokalizować.
Przecieralem ślady tak więc kilka metrów do tyłu dopóki nie siadł całkiem i do przodu, potem znowu rozpęd i rura do tyłu.
Wydaje mi się że stukanie pojawiało się gdy suka coraz bardziej siadała w śniegu i "grzebała się".
Jutro jeszcze pojeźdzę na czarnym bez obciążenia.
Zobaczymy czy coś będzie słychać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum