Wysłany: 2013-04-07, 19:44 Problem ze sprzęgłem - pilne
witam,
dzisiaj zabrałem się za montaż linki sprzęga do skrzyni polonez i mam następujący problem dźwignia od sprzęgła ta przy skrzyni rusza się. Wchodzi do skrzyni i wysówa się. Jak jest wysunięta to sprzęgło działo jak natomiast się wciśnie dźwignię do środa skrzyni sprzęgło nie łapie. Czy mogłem coś się złożyć a może coś jest wyrobione ?
Jak się za to zabrać, muszę wywalić skrzynie na ziemie ?
No jezeli ogrinalnei cos w srodku bylo co blokowalo ten ruch to zeby tonaprawic raczej musisz zlozyc..
Jezeli chcesz to "patentem" zrobic to z rurki jakies albo kilka podkladek wsadz ma walek ze skrzyni i dopchaj dzwinigienka i juz ci do srodka sie wsuwac nie bedzie -tylko zostaw jaksi minimalny luz zeby "pod napieciem" to nie dzialalo:D
A jak kiedys ci przyjdzie sprzeglo robic to obadasz co tam sie narobilo w srodku
No i rzecz jasna jesli cos sie odkrecilo albo urwalo i na luzaku sobie w srodku lata to jest jakas tam minimalna szansa ze ci borute narobi ze sprzeglem
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
kaczmarr jesteś niesamowity już drugi raz mi pomagasz ( chlodnica już działa ) ;)
A co tam się w środku mogło wyrobić że ta dźwigienka wpada do środka. To jest taki ruch ok 1cm do środka.
Bo możliwości żeby to źle złożyć chyba nie ma opcji ?
Rozpiąłem tylko skrzynie na chwile z silnikiem i zmotałem ją z powrotem i nic tam połamanego nie było ani nie pamiętam aby był jakiś ogranicznik ruchu dźwigienki do środka...
Nie wiem co tam moglo sie stanac ani jak to wygladac powinno ,takze nie pwoiem ci co i jak ;)
U nas krazy powiedzenie: "masz glowe i h** to kombinuj" ;)
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Z tego co ja pamiętam to ta wajcha nigdzie nie była podczepiona itd tylko wsunięta na wałek śruby ani jednej nie widziałem...dlatego pytam własnie co to może być bo jak pomyślę że mam wszystko odpinać żeby silnik ze skrzynią znowu wyciągnąć to słabo się robi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum