Wysłany: 2011-01-10, 11:55 POdłączenie wyciągarki i halogenów
Witam,
Czy przy podłączeniu wyciągarki i halogenów z przodu trzeba zakładać jakieś przekaźniki? Nie ejstem elektrykiem, ale wydawało mi się, że "plus" i "minus" jakiś włącznik na plusie i tyle.
Halogeny mam u siebie podłączone tak jak mówisz. Tak samo nie wiem dlaczego zrobienie instalacji w przekaźnikiem jest lepsze.
Wyciągarkę jak kupisz to są schematy montażu. W odpowiednim miejscu jedynie hebel i tyle. Tam już przekaźników dodatkowych chyba nie ma potrzeby montować.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
Halogeny jak najbardziej montuje się przez przekaźnik. Wyciągarka nie wymaga niczego dodatkowego poza tym co jest w zestawie.
Przekaźnik kupujesz zwykły w każdym sklepie motoryzacyjnym - mówisz tylko że do podłączenia halogenów. Takie rozwiązanie jest po pierwsze bezpieczne a po drugie wygodne ze względu na to że ni musisz ciągnąć grubych kabli do kabiny a jako włącznik może posłużyć dosłownie każdy typ włącznika od tych najmniejszych do największych.
Najważniejszą cechą przekażnika jest to ,ze małym prądem uruchamiasz urządzenie pobierające dużo więcej prądu
Jest on przełącznikiem, ale sterowanym napięciem Dlatego możesz "wpiąć" się w przewód z przekaźnikiem, a sterowanie nim ukryć gdzieś w samochodzie.
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum