Witam ,czy jest to możliwe żeby przez korektor siły hamowania spadał pedał hamulca i trzeba było pompować żeby coś zahamował Czy pompka może przepuszczać ??
Jesli pedał rośnie po pompowaniu zapowietrzony układ-zwykle , a korektor siły hamowania do tego raczej nic nie ma bo to właściwie rozdzielacz.Kiedyś w XJ-cie miałem cos takiego- okazałe sie, że po zmianie płynu wszystko wróciło do normy.Płyn po czasie traci własciwosci i robi sie jak woda.
zacznij od najprostszego odpowietrz, jesli wyciekow nie ma a plyn jest , wtedy trzeba bedzie zastanowic sie nad pompa, przy dlubaniu w tylnich kołach w mojej osobowce tez tak mialem schodzilo powoli , lapalo za ktoryms razem potem przy depnieciu twardy jak sztywny pal azji, ale czulo sie jak schodzi i pedal zaglebia sie
odpowietrzylem
jest juz miodzio
pozdro
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
o ile mi wiadomo to korektor siły hamowania służy do tego żeby tylne koła hamowały mniej niż przednie. od podtrzymania żeby się płyn nie cafał służy taka zapadka w szczękach hamulcowych która powoduje że szczęki mają tylko minimalny skok i to się koryguje samo w miarę ich zużycia więc skoro szczęki nie odchodzą do końca to płyn się nie cafa bo go nic nie popycha
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
o ile mi wiadomo to korektor siły hamowania służy do tego żeby tylne koła hamowały mniej niż przednie. od podtrzymania żeby się płyn nie cafał służy taka zapadka w szczękach hamulcowych która powoduje że szczęki mają tylko minimalny skok i to się koryguje samo w miarę ich zużycia więc skoro szczęki nie odchodzą do końca to płyn się nie cafa bo go nic nie popycha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum