Szeroki/wąski główkę mają taką samą.
Były główki 4 i 2 satelitowe i są one zamienne ze sobą.
Jeśli nie chcesz robić z przodu sztywnego mostu a tylko wykorzystać główkę szukał bym wąskiego (ze względu na cenę)
[quote="Hałas"]Szeroki/wąski główkę mają taką samą.
Były główki 4 i 2 satelitowe i są one zamienne ze sobą.
Jeśli nie chcesz robić z przodu sztywnego mostu a tylko wykorzystać główkę szukał bym wąskiego (ze względu na cenę)
Pozdro[/quot
motanie sztywnego na przód to kosztowna i skomplikowana sprawa... a jak już wsadzać sztywny to lepiej z uaza ...myślę nad budową półmostu stalowego (vitara z przodu ma alu most ) -względem przypomnienia z mostu przedniego od sj
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-07-28, 19:38
Dokładnie tak, w uazach najczęściej występowało 5,125
samuraiksu napisał/a:
slavok napisał/a:
tak z UAZa... a z tyłu zostawisz most vitarowski z jego przełożeniami ? hehe
baaa różnice w przełożeniach zniweluje wysokością kół...
dzieki pozdrawiam
da się jakoś poznać które dyfry miały kosz cztaro a które dwu satelitowy??
W sj413 powinny być z przodu 4 satelity, z zewnątrz nie poznasz.
Btw. jakie masz półosie w vitarze - 22 czy 26 frezów?
Jeśli te drugie, to bardziej się nada tylny dyfer.
[quote="Didymos"]Dokładnie tak, w uazach najczęściej występowało 5,125
samuraiksu napisał/a:
slavok napisał/a:
tak z UAZa... a z tyłu zostawisz most vitarowski z jego przełożeniami ? hehe
baaa różnice w przełożeniach zniweluje wysokością kół...
dzieki pozdrawiam
da się jakoś poznać które dyfry miały kosz cztaro a które dwu satelitowy??
W sj413 powinny być z przodu 4 satelity, z zewnątrz nie poznasz.
Btw. jakie masz półosie w vitarze - 22 czy 26 frezów?
Jeśli te drugie, to bardziej się nada tylny dyfer.[/
więc tak...
znajomy ma mosty od 410 ale nie mam możliwości ich rozebrania i porównania z moim mostem (odległość)
więc czy...
kosz z 410 tył ma 2 czy 4 satelity???
ile frezów ??
czy w most tylni 410 upcham przełożenia 5,125??
czy muszę szukać mostu z 413??
z tego co już się dowiedziałem to da się zmotać taki most jak potrzebuje z przedniej pochwy z 413 + kosz 4 satelitowy tył 413 lub z tylnego mostu z 413
ale znajomy kusi mnie cenami tych mostów z 410.... ale czy ona mi się do czegoś przydadzą???
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-07-30, 21:46
W sj410 były tylko 4 satelitowe dyfry, z przodu 22, z tyłu 26 frezów.
Jednak jeśli myślisz o zastosowaniu mostów z sj410 w vitarze, to porzuć tę myśl jak najszybciej
Mosty od sj410 maja mniejsze główki i nie są one zamienne z główkami od sj413/samurai/vitara przód, mniejsze są też dyfry, kosze, łożyska główki itp., i ogólnie są delikatniejsze.
Do vitary szukaj mostu od sj413 albo samuraia, tylne mosty we wszystkich maja 4 satelity.
W sj410 były tylko 4 satelitowe dyfry, z przodu 22, z tyłu 26 frezów.
Jednak jeśli myślisz o zastosowaniu mostów z sj410 w vitarze, to porzuć tę myśl jak najszybciej
Mosty od sj410 maja mniejsze główki i nie są one zamienne z główkami od sj413/samurai/vitara przód, mniejsze są też dyfry, kosze, łożyska główki itp., i ogólnie są delikatniejsze.
Do vitary szukaj mostu od sj413 albo samuraia, tylne mosty we wszystkich maja 4 satelity.
ok dzięki serdeczne
na prawde ostatnie pytanie czy jest różnica w wielkości obudowy mostu w 413 pomiędzy przodem a tyłem??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum