musisz najechać na jakąś pochylnie aż tylne koło zacznie się odrywac od ziemi (oczywiście z odpiętymi amorami) potem mierzysz odłegłość mocowań ucho - ucho po obu stronach. Będziesz miał wstępny wymiar max rozciągniecia na jednej stronie i max ściśnięcia na drugiej stronie, ja robię tak że szukam amora o 2-3 cm krótszego od wymiaru ściśniętego oraz full dłuższego od wyniku na pełnym wysuwie. Nikt Ci nie odpowie jakie Ty potrzebujesz bo jak przedmówca stwierdził amory dobiera sie do stanu faktycznego pojazdu, czyli liftu, stanu resorów, odbojów, proporcji rewolwera, itd...
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-08-21, 22:11
Jakoś nie przemawia do mnie jazda bez stabilizatora, no ale może dlatego że ja więcej po asfalcie będę śmigał. A w terenie to bez stabilizatora to nie jest łatwiej coś uszkodzić ?
przejedź się bez stabilizatora po asfalcie, a przekonasz się, że przy prędkościach, z jakimi jeździ się samuraiem, praktycznie nie ma różnicy, a w terenie robi znaczną
Do bulwarówki może nie warto go wyciągać, ale kolega Waldus zakłada rewolwery wiec raczej to nie bulwarówka. A w terenie psuje bardzo dużo. Jesli chodzi o szkodliwość zdjęcia stabilizatora to niema żadnej nic się z tego powodu nie uszkadza.
Uszkodzenia to możesz mieć jak na przykład zdejmiesz odboje albo masz za krótkie amory. Ja kupiłem samca bez stabilizatora i nie narzekam.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Ja też mam ściągnięty, bo był w bagażniku jak kupiłem Samcia. Jeżdżę póki co tak. W terenie rzeczywiście pewnie lepiej bo nie blokuje tak wykrzyżu. Na czarnym, to tak z respektem podchodzę do szybkiego pokonywania zakrętów na skrzyżowaniach :) Tutaj zaznaczam, że mam porównanie do seryjnego samca bez liftu ze stabilizatorem.
Wysłany: 2014-03-14, 21:22 Re: Rewolwer
Ari napisał/a:
Jaki efekt byłby gdyby założyć rewolwer w tylnym resorze jednak nie na końcowym mocowaniu, a tym bliżej środka budy?pozdrawiam
Nie czuję się doświadczony, ale chciałem się tylko upewnić czy dobrze rozumiem - chcesz zostawić ruchomy wieszak zwykły na końcu resora, na samym zadzie, a do tego drugą część resora pod budą dać również na ruchomym wieszaku rewolwerowym?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2014-03-14, 21:41
to chyba słaby pomysł montować resor na dwóch ruchomych mocowaniach, baaa czuję nawet przez skórę, że bardzo słaby i trudno mi sobie wyobrazić pracę tak zawieszonego resoru, ale niech się może doświadczeni koledzy wypowiedzą bo pewnie będą potrafili to uzasadnić w przystępny sposób.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2014-03-14, 21:53
W zasadzie to wcale nie trzeba mocowac resoru. Tylny most sam sie odsunie a jak sie wykrzyżuje
....a do tego jeszcze wał sie wyciagnie... z wieloklinu i bedzie git
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum