Wysłany: 2013-09-02, 11:24
zasadniczo, z tyłu :) najczęściej chyba jak masz oryginalną lampę w zderzaku to po jednej stronie od wewnętrznej jest białe cofania, a po drugiej czerwone przeciwmgłowe. Przejrzyj sobie allegro i fotki samuraiów, będziesz wiedział gdzie są przeciwmgłowe.
U mnie na przykład po zakupie przeciwmgłowe i cofania było dorobione oddzielnie i podwieszone pod zderzak, bo nikomu nie chciało się ogarnąć oryginalnej elektryki...
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Tu masz jedno z możliwych rozwiązań. Nie urwie się tak szybko jak lampa pod zderzakiem (bo tak chyba były montowane fabrycznie), a i zmotana kratka też skutecznie chroni klosz lampy.
zasadniczo, z tyłu :) najczęściej chyba jak masz oryginalną lampę w zderzaku to po jednej stronie od wewnętrznej jest białe cofania, a po drugiej czerwone przeciwmgłowe. Przejrzyj sobie allegro i fotki samuraiów, będziesz wiedział gdzie są przeciwmgłowe.
U mnie na przykład po zakupie przeciwmgłowe i cofania było dorobione oddzielnie i podwieszone pod zderzak, bo nikomu nie chciało się ogarnąć oryginalnej elektryki...
A u mnie wogóle nie ma pmg tylnego. W żadnej lampie zespolonej go nie odnalazłem, a elektryke ogarniąłem niemalże od podstaw ;) Zaryzykuje więc stwierdzenie, że fabtycznie go tam nie ma... i jak komus bardzo zalezy, to musi je sobie poprtostu dorobić ;)
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Wysłany: 2013-09-02, 21:38
a ja mam w oryginalnej elektryce włącznik na desce i mam kabel we wiązce poprowadzony :) tyle że mam teraz lampy z podwójnymi wstecznymi białymi więc przeciwmgłowe jest jako oddzielne pod zderzakiem, ale to ewidentnie nie oryginalna konstrukcja.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Oczywiście diagnosta ma prawo nie puścic takiego auta z przeglądem ;) Na szczęscie mój zbytnio nie wnika w takie szczegóły;) W naszych warunkach to światło przydaje się może dwa razy w roku ;) Póki co, nie montowałem - wytłumaczeniem bedzie, że urwało się w terenie ;)
_________________ Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Ja mam ledowe na środku zderzaka, diagnosta na przeglądzie marudził, ale jak mu powiedziałem że peugeot-y też tak mają to po marudził coś homologacji i się zamkną
Generalnie powinno być bliżej lewej krawędzi
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum