Witam, zapadła decyzja. Będzie w samciu lovells. Teraz prośba o rade. Z przodu mam robiony zderzak z blachy 3 i 5mm i wyciągarke a z tyłu zderzak robiony z blachy 3 mm i dużą butle LPG. mój samcio to blaszak z wysokim dachem.
jakie resory??? HD czy MEDIUM???
Przód raczej napewno HD. A na tył wacham sie. Co byście polecili???
Wysłany: 2013-11-02, 18:33
jeśli nie obciążasz tyłu to Medium - butla to słabe obciążenie :)
ja mam Hard i skończyło się na wyjęciu piór, bo jeździło się jak taczką. mam zapas gdy zaczną okalpywać, na co na razie się nie zanosi
nie jestem pewien czy i z przodu na hard to nie będzie za dużo - jakby co wyjmij pióro
same resory rewelacja, ale chyba tylko z dedykowanymi amorami
no i warto wymienić polibusze przy okazji
a i jeszcze mała rada - resor lewy przód niech trafi na lewy przód - inaczej będzie się sami trochę pochylał na jedno koło ;)
Wysłany: 2013-11-02, 20:44
a jaka różnica w cenie i czym się różni medium od HD?
Może to tylko kwestia jakiegoś pióra, a w cenie znikoma oszczędność, więc może warto wziąć rozwojowo wersje HD a zamontować sobie na razie bez jednego pióra?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Różnica w dodatkowym obciążeniu. medium ok 50 kg a HD 75 kg. Pytałem kilku fachowców od lovells-a a doradzali na tył medium bo dupcia w samcu lekka a taka butla czy zderzak to dla tych resorów żaden ciężar . Dodatkowo z mojego użytkowania wiem żę z tyłu pasażer to gość raz w miesiącu a i wiekszy ciężar w baganiku jeszcze żadziej;-) Co do wyjmowania piór, to jestem sceptyczny, skoro coś zostało w odpowiedni sposób złożone i testowane to tak ma funkcjonować najlepiej, a takie kombinacje to nic dobrego, takie moje zdanie.
[ Dodano: 2013-11-02, 22:14 ]
ZED111 jak są oznaczone resory który prawy a który lewy?
Wysłany: 2013-11-03, 14:50
ja kupiłem komplet z nowymi cybantami i amorami, nie dam głowy,
szkoda, że nie odczytałem wiadomości wcześniej, sprawdziłbym, mam jeszcze stare w zapasie
teraz zauważyłem, że zrobiłem mały skrót myślowy w zakresie oznaczeń
na główce resoru powinna być naklejka, tam jest nr produktu + oznaczenie
jak na zdjęciu
http://www.fotosik.pl/pok...766a96375e.html
Ja mam HD przód + tył + amory Lovells + zmienione cybanty i wieszaki, po pierwszych testach wrażenie jest jedno... pomijając fakt, że +100 pkt. do lansu to straszna Taczka :D A auto obciążone pożadnymi zderzakami (blacha 3mm, 6mm) i butlą gazową
Wysłany: 2013-11-19, 16:48
Mi sie ukladaly miesiac spokojnej jazdy po czarnym i pare wypadow w gory raczej na spokojnie, jezeli je solidnie przekatujesz przez weekend w terenie to powinny sie ulozyc ;)
A ja mam takie pytanie, przymierzam się właśnie do kupna resorów lovells (medium) na przód i nie wiem jak sprawa wygląda z odbojami. Mam zamocowane oryginalne ok 4,5 cm. Czy ta długość wystarczy czy muszę dokupić dłuższe, ewentualnie jak długie?.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum