poszło to najdłuzsze pioro z tylu..
i teraz pytanie..
co robic....
naprawiac...dac do regeneracji (oczywiscie wszystkie 4)
czy kupic nowe (cos dedykowanego, mazur albo cos)?
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-10-12, 13:52 Re: złamałem resor...
NovyRafal napisał/a:
poszło to najdłuzsze pioro z tylu..
i teraz pytanie..
co robic....
naprawiac...dac do regeneracji (oczywiscie wszystkie 4)
czy kupic nowe (cos dedykowanego, mazur albo cos)?
Naprawić - w sensie zespawać czy coś takiego to się nie da (tzn. da się ale zaraz i tak pęknie w tym samym miejscu)
najtańsza opcja to kupić samo pęknięte pióro za parę dyszek i wymienić.
droższa opcja to wymienić na (cos dedykowanego, mazur albo coś)
Jak dla mnie głównym kryterium przy wyborze opcji był by obecny stan wszystkich resorów ...... jeśli są klapnięte to można wymienić na nowe .....a jeśli ładnie stoją to wymienić tylko pióro.
Witam.
Jeśli masz kasę i potrzebę to wymień wszystkie 4 na nowe i będzie spokój nie długo. A jeśli potrzebujesz rzeźbić to kup jakieś pióra główne i wymień, ale pamiętaj żeby wymienić i w prawym i w lewym resorze, bo inaczej będzie krzywo stał. Jeśli masz dobre resztę piór i chcesz dobrze i tanio to znajdz zakład gdzie dorabiają resory i niech Ci wymienią w prawym i lewym resorze tylko pióro główne. Nie wiem jakie masz te resory ale najlepiej jeśli masz dwa pióra główne ( czyli idące przez całą długość. wtedy dużo trudniej jest go złamać.
Ja u siebie mam kombinowane resory sam wyginałem i już jakieś 3 miesiące jeżdżą i nie ma problemu (oczywiście na początku po pierwszej jeździe siadł ok 25% ale to trzeba uwzględnić przy gięciu, później już jest ok). No i bardzo ważna rzecz o której się mało mówi czyli odboje, jeśli resor się wygina podczas wykrzyżu w drugą stronę to żaden nie popracuje zbyt długo.
Pozdrawiam.
jeśli potrzebujesz rzeźbić to kup jakieś pióra główne i wymień, ale pamiętaj żeby wymienić i w prawym i w lewym resorze, bo inaczej będzie krzywo stał.
Czemu wprowadzasz w błąd ? wszystko będziesz miał prosto :) przynajmniej resory przerabiałem ten temat 2 razy -złamana laga głowna kupowałem nową u mazura i wszystko dealnie prosto było.Jeden cienki płaskowniczek nie podniesie auta
jeśli potrzebujesz rzeźbić to kup jakieś pióra główne i wymień, ale pamiętaj żeby wymienić i w prawym i w lewym resorze, bo inaczej będzie krzywo stał.
Czemu wprowadzasz w błąd ? wszystko będziesz miał prosto :) przynajmniej resory przerabiałem ten temat 2 razy -złamana laga głowna kupowałem nową u mazura i wszystko dealnie prosto było.Jeden cienki płaskowniczek nie podniesie auta
Ja kiedyś zrobiłem podobnie - kupiłem jedno pióro główne.
I po założeniu zadzwoniłem że chcę drugą, bo auto wyglądało jak kulawe
Jednemu będzie stało prosto, drugiemu krzywo (bez skojarzeń ). Zależy w jakim stanie jest to pióro które ocalało po drugiej stronie.
auto odebrane...zrobione wszystkie 4 resory..
z tylu wymienione obie lagi glowne..
ale wysoko teraz stoi...
i skacze jak ping pong
[ Dodano: 2014-11-05, 11:37 ]
no to sie nacieszylem..
po 2 tygodniach zlamalem znowu resor..teraz drugi..
a glowna laga (nowa ) wygiela sie w druga strone...
jak zyc pani premier...
[ Dodano: 2015-01-14, 17:17 ]
za trzecim razem gosc dorobil mi od podstaw cale nowe resory (6 pior)
posmigalem juz 2 rajdy i kilka pojezdzawek z kumplami i resorki smigaja az milo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum