Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Rajd Duszno4x4 terminy na sezon 2014
Pączek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-01-05, 17:12   Rajd Duszno4x4 terminy na sezon 2014

Koledzy gorąco polecam ten rajd gdzie panuje super atmosfera i zabawy do samego rana . Rajd jest organizowany przez DUSZNO4x4 TEAM na prywatnych terenach . Trasy można powiedzieć że średnio trudne i gnój jednym słowem dla każdego coś miłego. Organizatorzy zapewniają że będzie jak co roku dużo wody i błota . Na ten rajd przyjeżdża czołówka polskiego offroad . Tu warto być i poczuć atmosferę. Ze swojej strony mogę dodać że nasze sunie maja szanse pokazać się wszystko zależy od kierowcy i pilota . Z racji faktu że współtworzę i wspieram ten rajd i a z chłopakami z Duszno4x4 Team tworzymy zgraną paczkę śmiało mogę powiedzieć że to jest rajd który powinien zaliczyć każda załoga która chce się sprawdzić . Jeśli uda się zebrać więcej niż 4 auta z klubu i wśród znajomych mogę negocjować wpisowe. Dodatkowo dodam że w zeszłym sezonie na tym terenie odbyła się II runda Poland Trophy . Co do kosztów podam je w najbliższych dniach. więcej info aktualnie na PW .

TEGO CHYBA NIE MUSIMY POWTARZAC ZE DUSZNO JEST TO RAJD DLA PRAWDZIWYCH TWARDZIELI!NAZWA TURYSTYCZNO PRZEPRAWOWY TO TYLKO KIT BO TRZEBA COŚ NAPISAĆ CI KTÓRZY BYLI WIEMY ZE WRÓCĄ DO DUSZNA NIE TRZEBA IM KITU WKLEJAĆ ZE JEST MAŁO GNOJU ŻE NIC SIĘ Z AUTEM NIE STANIE ZE PRZEJADA BEZAWARYJNIE ITP.NASZA WSPÓLNA PASJA I NASZA RADOŚĆ JAK WRACACIE DO BAZY WYJECHANI NA MAXA!!!DO ZOBACZENIA!

1 EDYCJA-24-25 MAJ
2 EDYCJA-25-26 LIPIEC
3 EDYCJA12-14 WRZESIEŃ

Ostatnio zmieniony przez Pączek 2014-01-06, 13:59, w całości zmieniany 1 raz  

Hałas 
Specjalista
GaDzik evo I

Wysłany: 2014-01-05, 18:07   

O lajtowej jeździe nie ma mowy :mrgreen: Zdaje się w tamtym roku 3x położyliśmy auto na boku/dachu :mrgreen:

Chciałem się w tym roku wybrać swoim, ale niestety trzeba mieć auto w 200% sprawne + tona części na zapas :-(

Niemniej jednak polecam!

Pączek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-01-05, 19:25   

Hałas nie przesadzaj śnieżynka Jarka z Konina przejechała wszystkie edycje na ostatniej odpuścili na II OS bo Jarek był chory . Oni żadnych gratów ze sobą nie zabierają . Ale fakt rajd jest wymagający a teraz doszły nowe 3KM dla wszystkich klas

Hałas 
Specjalista
GaDzik evo I

Wysłany: 2014-01-05, 23:57   

Ta, ale z tego co słyszałem ostatnio przegub klękł na pierwszym OSie, gdyby nie to, to jak znam Jarka szedł by do końca bez względu na chorobę :mrgreen:

Niestety moje auto nie jest jeszcze na tyle pewne, żebym wyrzygał ~400plnów na wpisowe + reszta $$ na logistykę wypadu i urwał wał jak na choince :-(

Pączek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-01-06, 13:46   

Jarek przegub ukręcił na testach. A na rajd przyjechał na antybiotykach . Kuba tez z nami zaszalał w nocy za mocno i odpuścili sobie dalsza jazdę po pierwszym OS. My zabezpieczenie medyczne robiliśmy z Asią z Offroad Rescu Team Jimim

kewin 
stały bywalec
kewin 4x4

Wysłany: 2014-06-01, 10:19   

Właśnie wróciłem do domu i po krótkiej drzemce muszę napisać ze ci którzy nie byli musza naprawdę żałować rajd był niesamowity o czym chyba świadczy to ze do duszna mam 360 km a warto byłoby tam jechać nawet jeśli miałbym tysiąc :) rodzinna atmosfera i niesamowity klimat to coś czego napewno nie zabrakło wspaniali organizatorzy rajdu trasy takie jak miałbyc nie było łatwo błota i jazdy na trawersach na dwóch kołach nie zabrakło :) w nocy niestety trafiła sie nam awaria wyciągarki przy pierwszej próbie jej użycia i walczyliśmy na kinetyku przez co nie zrobiliśmy ostatniego oesu 8 pieczątek rano po drobnych modyfikacjach wyciągarka raz działa raz nie ale jako jedyni zrobiliśmy wszystko na dniowce co zaowocowało pierwszym miejscem :) specjalne podziękowania dla współorganizatora Jacka od Orange wojownika mega człowiek o ktorym bez wachania moge powiedzieć prawdziwy przyjaciel :) postaram sie powrócić na następne edycje mordoru bo naprawdę warto tam wrócić był to dla mnie jak dotąd najtrudniejszy i najbardziej wymagający rajd a jeśli chodzi o kulturę na trasie to rzadko zdarza sie tak ze wszyscy sobie pomagają bez zawachania i walki z czasem mega mega mega organizacja klimat i cal reszta wiec zalujcie ze was nie było i widzimy sie na następnej edycji :)

Szekla4x4 !!!! Najlepszy sklep z akcesoriami off road

rumun 
mechanik

Wysłany: 2014-06-18, 14:26   

Pączek a jakie jest wpisowe na ten rajd ? i jaka by była cena gdybyśmy z forum sie w kilku zebrali? bo pisałeś że można negocjować cene :-) a pewnie na drugą edycje byśmy sie zebrali w kilku :)
samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2014-06-18, 14:29   

rumun napisał/a:
Pączek a jakie jest wpisowe na ten rajd ? i jaka by była cena gdybyśmy z forum sie w kilku zebrali? bo pisałeś że można negocjować cene :-) a pewnie na drugą edycje byśmy sie zebrali w kilku :)

To pewnie zależy czy znowu zamierzacie obsadzić całe pudło swoimi :D

rumun 
mechanik

Wysłany: 2014-06-18, 14:32   

jest taki plan :-) tylko wszyscy sie nie zmieścimy jak pojedziemy we 4 :-) a i jeszcze pytanko gdzie sie rejestrować bo wchodziłem na strone duszno4x4.pl i nie mogłem znaleść ;)
samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.

Pączek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-06-18, 16:44   

SamNaSamZsam powiem ci tak przestań głupoty gadać bo siejesz popelinę jeździ tak aby dojechać i pudło zdobyć pierwszym. Nikt tu niema forów czy nasz czy obcy(ja Z duszna nie jestem a współorganizuje . Ci co byli na Dusznie wiedza że wszystkich na równo puszczałem i czas każdy był do sprawdzenia. Jak ktoś nie umie roadbooka czytać to nie nasza wina. Jesli chodzi o chłopaków z okolic to niby czemu mamy komuś zabronić startów (tereny sa prywatne i napewno poza rajdem nikt tam nie jedzie trochę to kosztuje) . Co do wygranych to Kevin widział i sam wygrał załogi zwyciężyły spoza rejonu . Więc jak nie masz wiedzy a tylko coś ci się nie podobało to powiedz a nie siejesz jakieś domysły dla mnie każdy kto startuje jest teoretycznym wygranym a każdemu nie damy rady dogodzić ( Dostajesz podpis na tablicy i podpis po zdaniu więc gdzie masz te wygrane naszych coś sugerujesz tym bardziej że dla mnie nasi to Mazowsze). Jeśli chodzi ci o Nowakowskich to jak byś nie zauważył to w ostatnich edycjach siadali jako piloci do kierowców co prawda z okolic ale nie z tego poziomu tym razem całkowicie na nasza prośbę zrezygnowali ze startów ku mocnemu sprzeciwowi tych co chcieli się z nimi zmierzyć. Sam Kewin był zirytowany i zmienił klasę w której startował tylko dlatego. W tej edycji również ja puszczam załogi ale tym razem bez dzikiego bałaganu który same załogi robią Plombowanie aut od godziny 7 od 8 starty do dziennych odcinków według zdobytych miejsc po nocnym etapie kto nie dopilnuje swojego jedzie na koniec . Dwie bramy jedna techniczna druga startowa jedziecie co 3min.( za każde opryskliwe odzywki do sędziego jak to miało miejsce będzie odpowiednia kara minutowa na przemyślenie) Etap nocny aktualnie jest uzgadniany czy będzie 3-4 os traktowane jako prolog dla wszystkich klas czy będzie prolog i etap nocny . Jeśli są jakieś wnioski chętnie posłucham i rozwarze to dla was jest rajd i zabawa . Integracje opanowaliśmy do perfekcji a rajd czekam na sugestie wciąż się rozwija w dobrym kierunku.

Ważne!!!!!!!!!!!!!!! z uwagi że jestem forumowiczem i mam nadzieje klubowiczem a i zainteresowaniem rajdem . Ogłaszam że dla osób które jadą pod szyldem forum naszego i uzbiera się łącznie ponad 5 aut zgłoszonych i potwierdzonych zaliczką. Wjazd na dwudniowa imprezę z integracja to 350zł normalny wjazd 400zł wynosi lista zgłoszonych pod szyldem klubu do wglądu będzie publikowana w tym topiku coby nie było nieporozumień co do ilości i ceny. Powyższa cena obowiązuje tylko przy zgłoszeniu do mnie na PW i w topiku(oficjalnie przez stronę rajdu). potwierdzone zaliczki przez Putka będzie ujawniane na licie w topiku w kolejności wpłat "nick,numer startowy,klasa pojazd" Dla tych co niebyli a chcieli by spróbować swoich sił to klasa Wyczyn i Wyczyn Extra jest lajtowa i naprawdę da się ja zrobić autem bez usterki ja niektóre OS przeleciałem moim ML . Nie mylić że jest łatwy teren . W tych klasach raczej auta nie powinny ulegać awarii. NA miejscu jest możliwość naprawy. W razie awarii jest szansa zorganizowania lawety ewentualnie pozostawienia bezpiecznie auta na terenie bazy lub na firmie jednego z organizatorów .
Ostatnio zmieniony przez Pączek 2014-06-25, 10:32, w całości zmieniany 3 razy  

Maverick 
stary wyjadacz

Wysłany: 2014-06-18, 17:00   

Ja się piszę!
Rumun, Zajxt, Robo, Didymos, Dany44, Bart9018, lecicie?
Oczywiście klasa Wyczyn, bez wyciągarki.

Pączek, duże podium prosimy:)
SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.

Gorbi 
rozgadany

Wysłany: 2014-06-18, 17:05   

Pączek napisał/a:
SamNaSamZsam powiem ci tak przestań pier............ głupoty bo siejesz popelinę jeździ tak aby dojechać i pudło zdobyć pierwszym. Nikt tu niema forów czy nasz czy obcy

Moze i jestes forumowiczem ale nie na czasie z poruszanymi tematami na forum :cry: Najpierw czytamy http://samurai.org.pl/vie...der=asc&start=0 pozniej oceniamy/osadzamy. Tyle w temacie

Pączek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-06-18, 17:09   

Podium jest od piątku ruszają oficjalne zapisy. Gabi nie bardzo rozumiem co ten link miał wnieść.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2014-06-18, 17:09   

Pączek napisał/a:
SamNaSamZsam powiem ci tak przestań pier............ głupoty bo siejesz popelinę jeździ tak aby dojechać i pudło zdobyć pierwszym. Nikt tu niema forów czy nasz czy obcy(ja Z duszna nie jestem a współorganizuje . Ci co byli na Dusznie wiedza że wszystkich na równo puszczałem i czas każdy był do sprawdzenia. Jak ktoś nie umie roadbooka czytać to nie nasza wina. Jesli chodzi o chłopaków z okolic to niby czemu mamy komuś zabronić startów (tereny sa prywatne i napewno poza rajdem nikt tam nie jedzie trochę to kosztuje) . Co do wygranych to Kevin widział i sam wygrał załogi zwyciężyły spoza rejonu . Więc jak nie masz wiedzy a tylko cos ci się nie podobało to powiedz a nie siejesz jakieś domysły dla mnie każdy kto startuje jest teoretycznym wygranym a każdemu nie damy rady dogodzić ( Dostajesz podpis na tablicy i podpis po zdaniu wjec gdzie masz te wygrane naszych cos sugerujesz tym bardziej że dla mnie nasi to mazowsze). Jeśli chodzi ci o Nowakowskich to jak byś nie zauważył to w ostatnich edycjach sadali jako piloci do kierowców co prawda z okolic ale nie z tego poziomu tym razem całkowicie na nasza prośbę zrezygnowali ze startów ku mocnemu sprzeciwowi tych co chcieli sie za nimi zmierzyć. Sam Kewin był zirytowany i zmienił klasę w której startował tylko dlatego. W tej edycji równiez ja puszczam załogi ale tym razem bez dzikiego bałaganu który same załogi robią Plombowanie aut od godziny 7 od 8 starty do dziennych odcinków według zdobytych miejsc po nocnym etapie kto nie dopilnuje swojego jedzie na koniec . dwie bramy jedna techniczna druga startowa jedziecie co 3min.( za każde opryskliwe odzywki do sędziego jak to miało miejsce będzie odpowiednia kara minutowa na przemyślenie) Etap nocny aktualnie jest uzgadniany czy będzie 3-4 os traktowane jako prolog dla wszystkich klas czy będzie prolog i etap nocny . Jesli sa jakies wnioski chętnie posłucham i rozwarze to dla was jest rajd i zabawa . Integracje opanowalismy do perfekcji a rajd czekam na sugestie.

Pączku,
oczywiście mój wcześniejszy post był żartem, zaadresowanym do ekipy Rumuna i reszty forumowych chłopaków którzy w ostatnim rajdzie obsadzili całe pudło. Oczywiście masz rację, nie mam żadnych podstaw ani tym bardziej intencji by sugerować cokolwiek. Nie mam pojęcia co to jest roadbook i jak go czytać bo w życiu nie startowałem w żadnych zawodach. Nie mam pojęcia o organizacji ani uczestnictwie w jakichkolwiek imprezach tego typu bo w żadnej nigdy nie starowałem i na razie planów nie mam. Przepraszam, jeśli mój przekaz był nie dość jasny mógł sugerować cokolwiek innego poza wymiarem żartobliwym odnoszącym się do ostatniego sukcesu NASZYCH chłopaków z forum. Jeśli życzysz sobie to usunę poprzedni wpis by nikt inny go nie zinterpretował w podobny sposób.

Życzę miłej zabawy, bez ciśnień w dobrej sportowej rywalizacji w której miejsca na podium są wypadkową dobrego klimatu całej imprezy.

bart9018 
stały bywalec

Wysłany: 2014-06-18, 18:33   

Mawer ja nie wiem bo wyjezdzam pod koniec czerca i wracam 15 lipca wiec troche malo czasu bedzie na przygotowanie auta i urobienie zony :mrgreen:
poza tym nie mam jeszcze busa zeby dojechac a na kolach to nie jade
Dodatkowo plan jest jechac na RASZAG
Aczkolwiek jako pilot bardzo chetnie pojade

Pączek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-06-18, 18:44   

SamNaSamZSam spoko po prostu się zrozumieliśmy na opak Ty o zupie ja o dup............. Ogólnie gratulacje dla chłopaków za pudło śledziliśmy na bieżąco ich dokonania . Twój przekaż fakt można różnie odebrać ale i moje sprostowanie sie przyda bo i takie głosy słyszałem które mnie osobiście irytowały jak koles czytać roadbooka nie umnie a snuje teorie spiskowe że wygrał ten kto zna teren( nazwy OS sa zmieniane celowo i wjazdy na OS również żeby na pałę nie jechali stali bywalcy)
Ostatnio zmieniony przez Pączek 2014-06-18, 18:48, w całości zmieniany 1 raz  

Maror 
mechanik

Wysłany: 2014-06-18, 18:46   

Maver, to jest już Nas dwóch :mrgreen:
Jeśli w wyczynie nie porysuje za bardzo mojego koromysła to się piszę!

Pączek 
stały bywalec

Wysłany: 2014-06-18, 18:52   

Mever na twoją ekipę najbardziej liczę bo najbliżej mnie . Róbcie listę i jedziemy z koksem Teren dostosowany do najsłabszych aut jest bułka z masłem i stado komarów .

Maror 
mechanik

Wysłany: 2014-06-18, 18:57   

Pączek do kiedy są zapisy?

Maverick 
stary wyjadacz

Wysłany: 2014-06-18, 19:04   

Maror.
Jedziemy :)
SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.

Odpowiedz do tematu