Koledzy taki problem, łzawi mi obudowa pompy -ten tył gdzie wchodzi taka rurka do obudowy.(Pod kolektorem ssącym)
Wymieniałem pompę i oglądałem wszystko ale nic nie zauważyłem po około 2 mc tam właśnie zaczęło łzawić.
W ogóle myślałem że ta rura i obudowa to jeden odlew, a tu zonk.
Teraz nie wiem czy jest tam jakiś uszczelniacz czy co. Nigdzie tego nie znalazłem
[img][/img]
na tym zdjęciu jest to zaraz za alternatorem jak jest ta wiącha kabli. Rurka metalowa wchodzi do tej obudowy.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-01-17, 21:08
Jak cieknie w miejscu, gdzie stalowa rurka wchodzi w obudowę pompy (a w zasadzie nadlew w bloku), to temat prosty do opanowania, trzeba odkręcić rurkę od bloku (1 albo 2 śruby M6, już nie pamiętam), wyciągnąć ją z pompy wody i wymienić oring na rurce, bo tak to jest właśnie uszczelnione.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2014-01-17, 21:26
Na pierwszy rzut oka może tak wyglądać, ale ta rurka jest wyjmowana.
Oring jakiś typowy, polazłem do agromy i dobrali mi od ręki, a że jakoś to połączenie rurki z blokiem mi się wydawało luźne, to profilaktycznie zapaćkałem silikonem, chociaż raczej niepotrzebnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum