Wysłany: 2013-12-05, 20:05
Te kable z przodu na moje oko ciagniete do swiatel ktore poprzedni wlasciciel zdjal przed sprzedaza. Masz na nich jakies przekazniki tam z tylu? Chociaz rownie dobrze mogl ciac od przekaznika :P
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-12-06, 01:52
Bo to są kable.......do nikąd pewnie po dodatkowych lampach.
Co do smoka 20L gaźnik do regulacji/regeneracji.
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2013-12-06, 07:46
Powitać kolegę.
Ad.1 - te kable są jakąś wydumką poprzedniego właściciela. Pierwsze z lewej to chyba nawet są kable używane standardowo do głośników...
Ad.2 - ten "grzybek" to tzw. zderzak. Po nagłym odjęciu gazu zapobiega nagłemu zamknięciu przepustnicy, a co za tym idzie zapobiega zgaśnięciu silnika.
Ad.3. - spalanie w tych autach to temat rzeka, coś jak poszukiwanie Bursztynowej Komnaty
Ad.4 - masz automatyczne ssanie. Jeżeli przy zimnym silniku aut nie wkręca się na wyższe obroty - problem ze ssaniem.
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
dzięki za odpowiedzi :) coś z tym gażnikiem jest nie tak ale kupiłem autko które mało jeździło i więcej w garażu stało - wszystko się "przywiesza" i wymaga smarowania czyszczenia itp. Ostatnio zawiesiło mi się coś przy gaźniku i skubaniec sam wchodził podczas jazdy na 5000 obrotów.
No i czywiście pytanka :D
1. czy ten wlot w silniku na zdjęciu (na koło zamachowe od strony pompy hamulcowej) normalnie jest czymś zasłonięty czy po prostu tam jest dziura?
2. czy wentylator nie powininen się włączać jak się silnik ciut zagrzeje czy powinien dmuchać cały czas? (mi wieje non stop z silnikiem)
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 31 Maj 2012 Posty: 209 Skąd: boguszów gorce
Wysłany: 2013-12-08, 19:08
W dziurę koło koła zamachowego wchodzi platikowa zaślepka w oryginale a wiatrak powinien sie włączyć wtedy dopiero jak silnik sie zagrzeje po to jest wisko masz pewnie zespawane na stałe :)
_________________ Suzuki evo3 by 4xdrive ;)
Szekla4x4 !!!! Najlepszy sklep z akcesoriami off road
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2013-12-08, 20:12
to "okienko" na kole zamachowym przydaje się przy regulacji luzu zaworów http://samurai.org.pl/vie...=36520#36520... gumową zaślepkę trudno znaleźć, zasłoń kawałkiem cienkiej blaszki, przyklejonej na czerwony silikon i będzie działać ;)
Co do gaźnika, zanim zaczniesz go podejrzewać o nieprawidłową pracę zacznij od tyłu auta: bak paliwa, filtr paliwa, stan przewodów paliwowych, pompa paliwa. Pzdr
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Psiknij jakimś smarem na krzyżaczek kierowniczego drążka-widoczny na zdjęciu.
mam puszke smaru molibdenowego to zapodam (ostało się po fronterze ) może się nada
manias79 napisał/a:
Co do gaźnika, zanim zaczniesz go podejrzewać o nieprawidłową pracę zacznij od tyłu auta: bak paliwa, filtr paliwa, stan przewodów paliwowych, pompa paliwa. Pzdr
co do gaźnika to pracuje on ładnie tylko paliwożerna bestia ale na pewno wszystko posprawdzam - mam samiego od tygodnia i zaczynam dbać o niego - choć bez garażu muszę czekać na ciepłe dni z większym grzebaniem
yahoo33 napisał/a:
Zaślepka kosztuje 20 PLN w ASO.
i chyba tam zawitam, bo nie będę partyzantki działał za takie pieniądze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum