Witam mam problem z moim samurajem a mianowicie z reduktorem. Przy zmienianiu napędu zakleszcza się on na lewarku reduktora, trochę to męczące zwłaszcza przy -10 Idzie temu jakoś zaradzic??
Mi raz wpada z daleka a raz trzeba szarpać!! Trzeba ruszyć samochodem do tyłu albo do przodu i wtedy powinno wskoczyć!! A jak nie to szarpnąć!! Może ten typ tak ma!!
Mi raz wpada z daleka a raz trzeba szarpać!! Trzeba ruszyć samochodem do tyłu albo do przodu i wtedy powinno wskoczyć!! A jak nie to szarpnąć!! Może ten typ tak ma!!
U mnie było tak że na początku w ogóle reduktor nie chciał wchodzić. Powód? Poprzedni właściciel założył inne opony na przód a inne na tył. A jak wiadomo przy autach 4x4 muszą być wszystkie takie same.
[ Dodano: 2011-02-21, 15:54 ]
albert napisał/a:
... no i czesciej lozyska przednie padaja...
Tutaj się nie zgodzę. Jedyne co szybciej się zużywa to uszczelniacze półosi jeśli masz założone zabieraki.
wiem, ze trudno wyczuc, zwlaszcza jak sie jezdzi w terenie, lecz slyszalem opinie ze przy zbierakach wieksze spalanie niz przy sprzegielkach-wieksze opory toczenia
Most mniej dostaje w dupe to rozumiem, ale czy odczuwalna jest roznica w spalaniu to nie wiem, chyba ze minimalna.
Co wy na to?
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Na spalanie nie narzekam ( 8-10l ). Możliwe że pali te 5% więcej ale za to nie muszę wychodzić z auta jak chce zapiąć 4x4. (Ale ze mnie leń) Mechanizm mostu po prostu przy jeździe się swobodnie kręci ale nie widzę powodu dla którego miał by się mocniej zużywać. Co dopiero ma powiedzieć most tylny jak on jest obciążony cały czas.
Ale lepiej się sami prowadzi jak jest odpięty i spalać może więcej niż 5% bo zauważyłem że jak ma zapięte sprzegiełaka to ciężko mu się jedzie a jak odepnę to frunie
Nie wiem za bardzo czy on w ogóle tam jeszcze jest będę wszystko sprawdzał jak ciepło się zrobi a suzi na razie na klockach stoi bo robię z hamulcami z tyłu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum