Wysłany: 2014-05-20, 11:39 III Zlot Klubu Samurai 4x4 - Bieszczady - ZAPISY!
Witam,
Jeszcze nie umilkło echo po 2gim zlocie a jak już wszyscy wiecie planowany jest 3ci zlot. Dzięki uprzejmości Adam F. z firmy Partner 4x4, który już na dzień dzisiejszy zaaranżował miejscówkę oraz uwaga legalne trasy z leśniczym za przewodnika
Tym razem spotykamy się w malowniczym miejscu w Bieszczadach. Planowany termin to 11-14 wrzesień. Alternatywa (21-24 sierpień). Ustalmy wspólnie tutaj. Dodam tylko dla pełnej jasności że mówimy tutaj o zlocie użytkowników z forum posiadaczy Suzuki Samurai'a < SUZUKI SAMURAI ONLY! >
Miejsce bazy uwaga NAMIOT'owej to teren http://www.helonowo.pl/ dla mega wybrednych jest możliwość noclegu na kwaterze (we własnym zakresie)
Pole namiotowe mamy praktycznie za fri aczkolwiek coś tam pewnie trzeba będzie odpalić. Jak już wyżej wspomniałem mamy legalny dostęp do malowniczych tras po których przeprowadzi nas pan leśniczy. Będzie podobnie jak w Bukowinie aczkolwiek jestem przekonany że lepiej i być może najlepiej
Otwieram dyskusję
Ostatnio zmieniony przez Myszon 2014-08-16, 09:58, w całości zmieniany 9 razy
Wysłany: 2014-05-20, 11:47 Re: III Zlot Klubu Samurai 4x4 - Bieszczady
Myszon napisał/a:
Otwieram dyskusję
Aleś smaczków nazapodawał Szefuniu. Począwszy od leśniczego, którego będzie można męczyć o to jak wypatrzyć kozła :D poprzez miejscówkę zlokalizowaną we wsi, której nazwa z pewnością zobowiąże Zawadę do przyjazdu, przez pięknego "wilka" na homepejdżu, który mógłby się nawet znaleźć w logu kolejnej naklejki zlotowej i ucieszyć "niejednego" forumowicza... ah ah :)
Pięknie się zapowiada! <oczywiście nic do dyskusji nie wniosłem prócz kilograma piachu i słomy, pakując się tutaj w gumiakach prosto z obory>
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Na chwilę obecną chciał bym abyśmy ustalili jeden z dwóch terminów które podałem wyżej. Jak będzie ustalony termin to możemy zacząć dyskutować o wszystkim innym związanym ze zlotem itp.
Mam nadzieje Sam że deklaracja twojego przybycia była by z całą pewnością impulsem do przybycia dla kilku osób.
Wysłany: 2014-05-20, 12:30
Ot widzisz Myszonku, z deklaracjami u mnie od wieków na bakier i nie specjalnie zanosi się by to jakoś się miało zmienić (choć sam zachęcam do przełamywania własnych barier) ;)
Ale muszę przyznać, że jesteś mistrzem smaczków - piękna ikonka obok tematu zlotowego. Super pomysły masz i świetne wykonania.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Siemka szefffku mieszkam jakieś 50-60 km od tego miejsca i chciałbym się podzielić uwagami jakie mogą Ci się przydać przy organizacji.
1. też jestem leśnik i wiem że całe te tereny to obszary natura 2000 i otuliny parków narodowych więc upewnij się czy to na pewno legal i czy osoba która to udostępnia wie, że będzie np. 30-40 pojazdów. Koniecznie na piśmie bo straż leśna nas uraczy po 500 PLN-ów na auto.
2. Sam pan leśniczy nic nie może jeśli nie ma zgody nadleśniczego a takowe ciężko dostać. no chyba, że to prywatne lasy.
3. Poluje więc wiem że około 15 września zaczyna się w bieszczadzkich lasach rykowisko jelenia szlachetnego i polowania dewizowe które są priorytetem dla nadleśnictw i z nich utrzymują się ohz-tych nadleśnictw. więc to już czas wyciszenia w leśnej knieji i początek polowań. Sam już wtedy przeganiam nawet turystów z lasu.
4. jeszcze raz pamiętaj na wszystko musisz mieć papier i to ze sobą, bo w bieszczadach jest masa turystów, a każdy turysta ma telefon i jak tylko coś widzi lub słyszy warkot silnika dzwoni na policje i straż leśną.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2014-05-20, 19:21
Ja w takim razie się pojawię bez różnicy czy we wrześniu czy w sierpniu choć chyba lepiej było by w sierpniu bo to wakacje i łatwiej o wolne i ładniejsza pogoda powinna być hehe i w ogóle jakoś tak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum