Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2017-07-02, 15:23
Siema odkopuje temat :)
Widziałem że w necie są dwa rodzaje skrzyneczek na bezpieczniki, czarny i brązowy jednakże żaden układ nie pasuje do moich. A pali mi cały czas jeden bezpiecznik który jak się przepali to nie działa pompa paliwa, kontrolki na desce (podświetlenie deski działa), nie da się odpalić auta.
Pali tu gdzie nie ma bezpiecznika czyli 3 od prawej na dole.
Reszta też jakaś dziwna bo bezpiecznik nad nim wyłącza radio i zegarek ale ten na lewo od niego też wyłącza radio.
Podświetlenie zegarów wyłącza bezpiecznik z lewej na dole pierwszy.
A te od świateł jak wyciągne to gaśnie tylko żarówka h4 a ta pozycyjna dalej świeci. A jak wyjmę jeden tylko bezpiecznik to h4 się żarzy a nie gaśnie.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2017-07-03, 23:24
Nie wiem nie bylo czasu zagladnac. Jutro odstawiam do elektromechanika niech przesledzi wszystko
[ Dodano: 2017-07-04, 20:20 ]
Sprawa wyjaśniona. Winna była zbyt dużo razy zalana cewka przy butli lpg. Po wymianie tej cewki czy jak to tam zwał jest ok.
Odgrzewam temat :) Nosze sie z zamiarem przerobienia orginalnej skrzynki bezpiecznikow i chcialem sobie to troche wyprostowac. Nie wiem dokladnie do czego jest kilka bezpiecznikow - za co dokladnie odpowiadaja.
- IG COIL METER
- REAR DEFG.
- HAZARD
- DOME
[ Dodano: 2017-08-21, 07:24 ]
Czy jest osobny bezpiecznik do kierunkow?
Wysłany: 2017-12-11, 18:14
podepnę się pod temat, podczas sobotniej jazdy w momencie gdy ciągłem się na wyciągarce nagle skoczyło mi ładowania do 15v i samochód zgasł.
Objaw taki jakby spadła klema- klemę sprawdziłem była luźna ale siedziała, a prądu nie ma !. Podumałem podokręcałem klemy... co zauważyłem wciągarka i halogeny działają czyli aku żyje. Wszystko co działa po zapłonie nie nie daje znaku życia ! zero kontrolek zagarka radia nawiewu etc... ,
Podejrzewałem bezpieczniki pod deską od strony kierowcy- wszystkie całe ! niewiem gdzie szukąć czy są jeszcze gdzieś bezpieczniki a może jakiś przekaźnik a może stacyjka ? proszę o radę.
_________________ SS '90 1.3 31 5.125 +5 winch 12000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum