Wysłany: 2014-08-17, 12:55 traci moc i nie osiąga wysokich obrotów
Witam posiadam Suzi 1.3 na wtrysku rok 93 i proszę o pomoc :) Już sam nie wiem co się z nią dzieje, po odpaleniu silnik chodzi równo nic się nie dzieje jednak po pewnym czasie przeważnie w czasie jazdy bo na postoju nie ma żadnych objawów, silnik zaczyna się dławic przerywać nie osiąga więcej niż 3500 obrotów. Czasami włączy się check engine ale myślę, że powoduje to zaślepiony EGR. A teraz aby nie było tak łatwo po odłączeniu akumulatora na dosłownie sekundę i odpaleniu silnik działa tak jak powinien :P Wymieniona była pompa paliwa (bo padła) przy okazji filtr paliwa. Przepraszam jak coś pisze nie po polskiemu pisałem na szybko wiec różnie to bywa :P Ma ktoś jakiś pomysł, co sprawdzić, wyregulować, wywalić, spalić, wyrzucić? Może miał już ktoś taki przypadek? Będę bardzo wdzięczny jak ktoś podsunie jakiś mądry pomysł :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum