Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Może ktoś z Was ma znajomości u chirurga onkologa ?
czuperek
pomocnik mechanika

Wysłany: 2015-01-13, 21:45   Może ktoś z Was ma znajomości u chirurga onkologa ?

witam serdecznie,
wiem że to nie forum medyczyne lecz szukam pomocy gdzie tylko mogę.

Moja najbliższa dla mnie osoba ma nawrót raka a dokładniej czerniaka. Po 8 latach nastąpiły przeżuty do węzłów pachwinowych i trzeba je jak najprędzej usunąć:( Poszukuje jakich kolwiek znajomości do chirurga onkologa ponieważ jak to u nas była bez znajomości to trzeba czekać miesiącami w kolejce.

Może ktoś z Was może mi jakoś pomóc ?

Z góry serdecznie dziękuje.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2015-01-13, 21:59   

Czuperek, przykro mi nie posiadam takich znajomości. Oddam krew jak będziesz potrzebował jakiegoś świstka. Trzymam kciuki.

rumun 
mechanik

Wysłany: 2015-01-13, 22:23   

przechodziłem ten bół. znajomego nie mam ale u mnie mama dostała sie w miare szybko do szpitala w Wieliszewie koło Serocka. Zadzwoń może Ci sie uda.
a jak nie to na ul. wołowskiej w Warszawie też jest szpital w którym moja mama też sie szybko dostała.

i w razie co to krew na początku stycznia też moge oddać.

Uh Lala 
mechanik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2015-01-13, 22:29   

Ja natomiast słyszałam dobre opinie o szpitalu onkologicznym w Otwocku pod Warszawą.

czuperek
pomocnik mechanika

Wysłany: 2015-01-13, 23:13   

Wielkopolskie Centrum Onkologiczne termin 23 luty.
Centrum Onkologi w Gdyni terminy na koniec marca.
Jutro będę kontaktował się ze szpitalem w Słupsku polecono mi ordynatora może uda mi się dostać na wizytę prywatną.

Słyszałem też dobre opinie o Warszawie specjalizują się typowo w rakach skóry ale podejrzewam że terminy są również nie bliskie ... http://www.sarcoma.pl/kli...i-i-czerniakow/

Jeśli ktoś z Was może coś jeszcze polecić to proszę, piszcie.

KSikorski 
Moderator

Wysłany: 2015-01-14, 09:49   

Korzystałem z usług kliniki od nowotworów skóry i kości w warszawskim Centrum Onkologii na Ursynowie.

Nie masz żadnych zapisów, nie potrzeba skierowania. Trzeba sobie wziąć jeden dzień wolny żeby postać od rana w kolejce dla pacjentów pierwszorazowych. Jak się uda to tego samego dnia wizyta, a jak nie to następnego.

W moim przypadku pierwsza wizyta była jakoś na początku lipca, dzień później biopsja, po dwóch tygodniach wyniki biopsji, po kolejnych dwóch tygodniach radioterapia i bezpośrednio po niej operacja. W dwa tygodnie po operacji zaczęła się rehabilitacja i właściwie to w połowie września znów samodzielnie się poruszałem.

Nie mam żadnych koneksji, byłem zwykłym pacjentem z ulicy, tak że polecam.

Aha - pokoje dwuosobowe, łazienka czysta, nowe kafelki i armatura, pielęgniarki też spoko ;-)

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2015-01-14, 10:37   

Nie wiem czy to coś zmienia, ale od 1 stycznia, przynajmniej medialnie, funkcjonuje coś takiego http://pakietonkologiczny.gov.pl/

W szczegóły nie wnikałem i nie chcę dyskusji na ten temat, wrzucam tylko informacyjnie.

yenko 
Specjalista
PIMP MY PEPSI RIDE

Wysłany: 2015-01-14, 10:50   

Ten pakiet dobra sprawa miało być fajnie a jak wyszło ?? Tak jak wszystko w Polsce. Będzie bardzo trudno o to ponieważ lekarz ma chyba 30 takich kart na rok do rozdania przy czym jeżeli da komuś kto ma objawy raka a się okaże na późniejszych badaniach że go nie ma to ten lekarz dostaje jakieś kary. Gdzieś w tv o tym wypowiadali się lekarze z mojego regionu zielonogórskiego. A te kary to jakieś dotkliwe z tego co pamiętam mają być. Szczegółów więcej nie znam.

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-01-14, 10:52   

czuperek, wrzuć mi na PW jakiś kontaktowy numer telefonu do siebie, podpytam troszku tu i tam i jak będzie jakaś szansa to się do Ciebie odezwę.

Jeżeli będzie też jakiś problem z finansami, wal śmiało, zorganizuje jakieś cegiełki czy zbiórkę i innej formie, teraz jest okres rozliczeń PITów, jako biuro rachunkowe możemy wspomóc, musisz tylko założyć jakieś subkonto mamie w fundacji by można było przekazywać 1%.

Życzę powodzenia i wytrwałości, Twojej mamie, Tobie i rodzinie bo rozumiem, że to bardzo ciężki okres...

rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.

czuperek
pomocnik mechanika

Wysłany: 2015-01-14, 11:50   

Chciał bym podziękować wszystkim za zainteresowanie moim tematem oraz chęcią pomocy to dla mnie bardzo ważne i cieszę się że nie jestem z tym sam.

KSikorski teraz w 2014 roku kożystałeś z usług CO w Warszawie ? Bo jeśli piszesz że w dwa tygodnie udało się dostać na operację to rewelacja nigdzie szybciej narazie nie udało mi się nic załatwić. Trochę daleko to dla nas ale to nie ważne. Słyszałem dużo dobrych opinii o tym centrum no i fajnie że konkretnie się rakiem skóry zajmują. Mają chyba na ten temat najwięcej do powiedzenia.

Biopsie i wszystkie badania mamy już porobione trzeba tylko się dostać do chirurga. W poznaniu termin dopiero koniec lutego. W Gdyni koniec marca ... do tego czasu to kto wie czy jakieś przeżuty już nie będą.

Slavok napisałem na priv mój nr telefonu. Na razie o finansach nie chciał bym rozmawiać bo dopóki nie będzie trzeba dać komuś ,,w łape`` to jakoś damy sobie rade, najważniejsza sprawa to operacja aby gdzieś się szybko dostać.

No nic staram się być mocnym bo to kolejny dla mnie szok, wyjątkowo dużo złego się dla nas działo w grudniu, miałem nadzieje że jakoś nowy rok się zacznie dobrze i mimo wszystko nadal ją mam tak więc jestem dobrej myśli.

Trzymajcie kciuki, pozdrawiam

KSikorski 
Moderator

Wysłany: 2015-01-14, 12:07   

Ja się kroiłem w wakacje 2012.

czuperek
pomocnik mechanika

Wysłany: 2015-01-14, 12:22   

I jak zdrowie ?

Mam nadzieje że wszystko jest już ok ??

KSikorski 
Moderator

Wysłany: 2015-01-14, 13:03   

Co pół roku przedłużają mi rezurs, raz do roku prześwietlenie płuc i tyle.
Nie ma co się tym stresować. Równie dobrze jutro można wpaść pod tramwaj.

czuperek
pomocnik mechanika

Wysłany: 2015-01-14, 13:38   

Dokładnie.
Życzę dużo zdrówka

rumun 
mechanik

Wysłany: 2015-01-14, 16:29   

a dzwoniłeś tu gdzie CI napisałem?
http://www.szpitalonkologiczny.pl/

tu masz jeden link do szpitala w którym moja mam leżała
http://www.cskmswia.pl/cs...ematologii.html

a tu drugi.
samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.

airgaston 
zapaleniec
1.9TD 2000

Wysłany: 2015-01-14, 21:15   

Czupurek wal tutaj

SZPITAL i PRZYCHODNIA

Centrum Medycznego Ostrobramska
NZOZ Magodent
ul. Gen. Fieldorfa 40
04-125 Warszawa

http://www.magodent.com.p...e&id=3&Itemid=3

Moja mama poł roku walczyła z rakiem piersi. Dlatego od kilku miesięcy rzadko tu bywałem na forum. Maja świetnych onkologów wszystko można na miejscu załatwić w ekspresowym tempie. My już mamy to za sobą. ostatnie wizyty kontrolne miesiąc temu tez blyskawicznie bo zrobil sie problem ze stawem biodrowym. rentgen i inne potrzebne badania w 2 tyg. Za tydzień wymiana stawu biodrowego na metalowy. Skutki uboczne chemii. Walczymy dalej
trzymaj się

[ Dodano: 2015-01-14, 21:18 ]
P.S. I to wszystko droga NFZETOWĄ. Staw biodrowy już niestety nie bo za długo trzeba czekac.

slavok 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-01-15, 10:31   

Czuperek, pw, napisalem co sie dowiedzialem...

rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.

czuperek
pomocnik mechanika

Wysłany: 2015-01-15, 11:17   

Cieżko telefonicznie cokolwiek załatwić dzwoniłem tutaj gdzie polecaliście wszędzie trzeba było by się stawić osobiście.

Nie wiem co robić jechać po to aby się dowiedzieć że termin za 2 miesiące to bez sensu... poza tym ja znoszę dobrze podróż, moja babcia gorzej.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2015-01-15, 12:59   

Masz coś do sprawdzenia z okolic Łodzi? Mogę podjechać na miejsce i spróbować dowiedzieć się osobiście jak mi zrobisz listę o co pytać.

Uh Lala 
mechanik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2015-01-15, 13:44   

Podobnie myślałam o Centrum M.Curie. Tylko pewnie oni chcą osobiście chorego do zapisu. No ale też mogę podjechać jak mnie pokierujesz o co pytać.

Odpowiedz do tematu