Witam mam pytanie czy ktoś wie coś na temat tych mostów bo jak widze cene na aledrogo min 20 tys to nie wiem za co tyle i pytanie czy one naprawde maja takie dobre wlaściwości jezdne, pytanie drugie to czy kazdy most z laplandera jest taki dobry(drogi) czy tylko wybrane modele? bo powiedzmy ze jestem w stanie zakupic całego laplandera po pieniadzach tylko ta cena mostów 20 tyś mnie zastanawia. bo ona przekracza wartość całego laplandera :)
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-02-09, 17:55
co do tego czy są różne rodzaje to nie wiem ale wiem że na tych mostach jeździ czołówka polskiego offroadu wiec muszą być dobre
odpowiednie osoby wiedzą że ludzie je zaczeli kupować to i cena jest jaka jest.
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Wiadomo stanu laplandera nie znam natomiast to nie jest jedna sztuka w przedziale 15-30 tys to mogę mieć 10 laplanderów wszystkie sprawne a za mniej wiecej 30 tys to już jest w pełni odrestaurowany tak samo jest z volvo valp
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-02-09, 22:15
Valp - macie na myśli c202?
A co w nim dobrego skoro nie ma zwolnic? Pomijam fajny, militarny klimat
corsa napisał/a:
Wiadomo stanu laplandera nie znam natomiast to nie jest jedna sztuka w przedziale 15-30 tys to mogę mieć 10 laplanderów wszystkie sprawne a za mniej wiecej 30 tys to już jest w pełni odrestaurowany tak samo jest z volvo valp
Jak masz możliwość, to bierz, będziesz żenił taniej niż na alledrogo
Te mosty nigdy nie były tanie, ok. 15 lat temu za komplet trzeba było zapłacić 10-11 kzł, pisząc komplet, mam na myśli przedni i jeden z tylnych mostów z trzyosiówki.
[quote="Didymos"]Valp - macie na myśli c202?
A co w nim dobrego skoro nie ma zwolnic? Pomijam fajny, militarny klimat :mrgree
Ano to że mosty też ma pancerne i z racji że są mniejsze od laplanderowych pod pasowały by do suzy , od razu żeby nie było piszę że widzę valpa prawie co tydzień bo kolega z klubu ma na placu
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Masz rację . Czołówka jeździ na takich mostach. Ale nie są niezniszczalne :) widziałem kilka ukręconych półosi.
Generalnie jest tylko jeden model który się nadaje. Przygotowanie kompletu mostów do rajdów wraz z zakupem
to ok 30-35 tys. I każdy kto ma takie mosty to potwierdzi. Generalnie mosty do cięzkiego auta . Przy masie suzuki
zastosowaanie takich mostów to porażka.
Popularność bierze się stąd że mają dość wysoką zwolnicę dobre przełożenia 1:7 i są w miarę lekkie w porównaniu z np:
unimogiem
Wysłany: 2015-02-10, 14:30
Ja bym się nie odważył rozebrać takiego cuda jak tu na foci był wklejony i pogonić na części... zwłaszcza, że kolega pisał że ich stan jest nienaganny a za 30 tys. miałby odrestaurowaną opcję. To klasyk.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Dokładnie, czy 15 czy 20k to nie ma już znaczenia. Koszt uczestnictwa w takich imprezach i późniejszego serwisu takich samochodów to jeszcze inna działka, pomyśl ile spala benzyny taki grat z v8 BMW pałowanym cały czas do odcięcia podczas kilkudniowej imprezy... a to tylko część kosztów.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-02-10, 18:14
a ja myśle że ma znaczenie bo miedzy 20k za laplandery a np 5k za mosty od toyoty jest przepaść pieniężna, gdyby laplandery kosztowały np 12k to już wiecej osób by sie zaczeło zastanawiać czy zamiast toyoty wstawić volvo.
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum