Wysłany: 2015-03-01, 20:23 Problem na wzniesieniach 1.9d polonez
Witam mam pewien problem samuraj sj 410 po swapie na 1.9d. Powiem ze już chwile latam jakieś 3 miech i było zajefajnie moc do 1.0 nie porównywalna itd. Ale do tematu dzisiaj pod dość stromą górę i długą gdzie 150m na samym końcu zaczoł kopcic i klepać no i co go mogło boleć ? Ja przypuszczam ze smok nie miał juz oleju dodam ze stan oleju był właściwy. po zgaszeniu i wyciągnięciu go na prosty teren odpaliłem i chodził nie klepał nie kopcił po prze gazowaniu wskoczył na wariackie obroty i nie szło go zagasić silnik sie rozbiegał to go zadusiłem na biegu. Po ponownym odpaleniu gada dalej, jeździjmy jeszcze i było wszystko ok. Tylko mam teraz dylemat czy przerabiać miskę olejową . By robic miskę głębszą pod smokiem czy pompa wtryskowa sie zacieła na listwie ?
Ostatnio zmieniony przez KUBICA 2015-03-02, 20:13, w całości zmieniany 1 raz
[ Dodano: 2015-03-02, 20:10 ]
a kto ma 1.9d citroena dw8 z poloneza ze skrzynią wstawione do samiego i czy mieliście taki przypadek bo jest trochę takich przeróbek na tym forum . I czy macie przerabiane miskę i smok olejowy ?
Ja takowy posiadam, jeszcze za bardzo go nie testowałem w offroadzie, ale na tyle co sprawdziłem to jeszcze nie zaobserwowałem takiego zjawiska. Pewnie jako jeden z pierwszych coś wymodzisz w tym temacie to byłbym wdzięczny jakbyś podzielił się swoimi przeróbkami, bo zanim swoim gdziekolwiek wyjadę to będę jeszcze miał okazję do przeróbek.
Ja taki mam wsadzony i ten sam problem. Tylko że mój silnik po kilku takich brakach mocy i jednym samoczynnym wejściu na wysokie obroty(zgaszony przez zatkanie snorkla) zaczął brać więcej oleju niż ropy. I znowu wymiana silnika.
Apropo czy ktoś ma orientację czy silnik 1.9d polonez ma w tych samych miejscach łapy co 1.9d w cytrynie? Górą się różnią a nie wiem jak z mocowaniami do ramy? Trafia mi się silnik właśnie z cytryny C15 a nie chciał bym od nowa spawać nowych łap do ramy.
Adam z tego co sie oriętuje to łapy są inne bo sa w innym mjejscu mocowane bo w c15 silnik jest w poprzek i jedna łapa jest koło rożądu ale i mocowanie na łapy takie jak są w polonezie też jest
[ Dodano: 2015-03-02, 22:54 ]
jak ktoś jeszcze ma taki silniczek i taki problem pisać bo będzie info dla innych. a jaj jutro pizdzika wstawiam na warsztat i będę bawił sie w doktora i stawiał diagnozę heheh. Bo dzisiaj był plan by mykać do siebie na warsztacik ale druga połówka je pokrzyżowała.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2015-03-03, 06:49
Ja mam XUD9 to co siedzi w cytrynie poldku i 10 mln innych samochodów. Mój jest oryginalny to co wpakowała fabryka i ma inna miske olejową niz C15, Jumpy czy polonez. Jest duzo glębsza to i pewnie smok jest inny. Trzeba isc ta droga. Blok jest ten sam . moze dokupic samuraiowa miske do xud9?
[ Dodano: 2015-03-03, 06:53 ]
W bloku jest sporo otworow na różne systemy mocowania łap silnika. Blok jest ten sam we wszystkich modelach. Ja tak mam w jumpym, 2 C15 i samuraiu.
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2015-03-04, 00:30
Jutro podjade do garazu to cykne fotki
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Widze ze cisza w temacie hehe. Znalazłem oryginalną miskę do 1.9d ale cena bagatela 320euro pozłacana 24karaty . wiec trzeba dłubać chyba ze ktoś ma miskę taką na sprzedaż ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum