Wysłany: 2015-03-04, 22:58 Elektryka i Oświetlenie
Witam,mam problem z elektryką a mianowicie ,kiedy jest stacyjka wyłączona i naciskam pedał hamulca to kontrolki się wszystkie świecą jak choinka a kiedy puszczam pedał hamulca nic się nie świeci.Kiedy włączam awaryjne przekaźnik pod kierownicą piszczy a kiedy wyłączam światła awaryjne to przestaje się odzywać mało tego w lewej lampie z przodu kiedy włączyłem światła mijania to mi przepaliło żarówke nie działają też kierunki.Natomiast jak przekręce kluczyk i naciskam pedał sprzęgała to kierunki działają i lampka w środku nie zrzazy się tylko świeci a kiedy pszuszczam to znowu jest tak samo.Mam samurai 1.3 benzyna na gaźniku.Rozplątałem cała tą wiąske główną z izolacji i żadnego kabla nie zobaczyłem przegnitego bezpieczniki też są w prządku.Bardzo prosze o pomoc bo jzu nei wiem co sprawdzać był bym bardzo wdzięczny :)
To na 90% jest masa przejżyj połączenia masowe,spróbuj też przy wciśniętym stopie poruszać wiązkami i patrz co się będzie działo zwłaszcza na kostkach połączeniowych.przewody masowe są np w reflektorach obciążone dużo bardziej niż prądowe,dlatego szybciej się zużywają i korodują. Te objawy co opisałeś są typowe dla awarii masy
Wysłany: 2015-03-11, 21:07
Przczyną awari była masa.Zrobiłem gruby przewód który poprowadziłem z akumulatora do karoseri i pomogło dziękuje za pomoc ;) temat do zamknięcia :) Pozdrawiam :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum