Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2015-05-13, 09:51
odgrzewam temat. Chcę kupić pasy do samuraia jakie polecacie 4-5 punktowe? jak z mocowaniem (chciałbym zachować tylna kanape). Ma ktoś może jakieś używane sprawdzone pasy? Interesowałyby mnie 2 pary pasażer i kierowca. Fotele mam ze swifta GTI.
W/g teorii gorne mocowanie pasow powinno byc minimum na wysokosci przelotki w fotelu, inaczej przy zderzeniu sciaga cie do gleby. Ciezko to widze w polaczeniu z tylna kanapa. Inna sprawa, ze kupa aut ma mocowanie do podlogi...
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2015-05-13, 11:16
Ulotka z moich pasow OMP przewidziala mocowanei do klatki na wysokosci przelotek albo do mocowan pasow tylnich foteli (gdy fotele wylecialy) tak tez zrobilem u siebie.
Szelki + tylna kanapa beda kolidowaly, ktokolwiek tam siadzie bedzie mial utrudnione zycie.
W zalaczniku FIA tym co klatki sa opisane jest tez akapit o szelkach warto poczytac.
Wysłany: 2015-05-13, 12:05
Niestety, ale jezeli takie pasy maja spełniać swoją role, a nie tylko wyglądać. Musisz albo pozbyć sie foteli, albo zamontować je miedzy nogami pasażerów kanapy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum