Przyglądając się sytuacji politycznej w Europie, zastanawiam się kiedy otrzymam wezwanie do WKU w celu ewidencji swojego maleństwa do celów obronnych i konieczności utrzymania go w należytym stanie w gotowości "bojowej". To wcale nie jest śmieszne, bo nasze prawo niestety tak stanowi, że wszelkie pojazdy mogące uczestniczyć w obronności kraju mogą być przejęte przez wojsko.
Trochę trąci sarkazmem, ale...
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-06-30, 09:05
Nie ma obawy, armia upomina się o trochę bardziej "luksusowe" terenówki niż samurai.
Z resztą w razie W najmniej bym się martwił, co się stanie z moim sj.
A ja jeszcze raz powtórze co już kiedyś napisałem "pic na wode fotomontaż" ;) skąd MON w razie "W" wezmie pieniadze i zaplecze zeby naprawiac terenówki nie starsze niz 5 lat na pierwszy odstarzał pójda te do których są czesci na magazynach . Ja np wolał bym mieć 10 defenderów ,uazów, honkerów ,gelend nawet z silnikiem 2.4d :) niz np. jednego range rovera, land cruisera nie starszego niz 5 lat na użytek wojskowy ;)
Upss ! głupio trochę, że temat już był przerabiany, ale napisałem na gorąco po rozmowie z kolegą z moim "peselem", którego wezwano do WKU .
Jak takich starych koni chcą z powrotem do wojska to i stare auta zaraz wezmą :)
A z kolegą okazało się, że tylko do weryfikacji danych...
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2015-06-30, 23:05
stachu ma racje a po drogie jesli chodzi o wezwania starych koni do WKU to doczytajcie na stronach WKU o co chodzi a nie robicie panike nie majac wiedzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum