Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Umiejscowienie głośników
Rogal 
rozgadany

Wysłany: 2015-09-12, 20:01   Umiejscowienie głośników

Witajcie.

Zamierzam zmienić umiejscowienie głośników. Myślałem o zamontowaniu głośników (od starego kina domowego) na tej metalowej listwie która podtrzymuje podsufitkę. A wy gdzie polecacie umieścić głośniki?

Pozdrawiam

sw24 
nowicjusz

Wysłany: 2015-09-12, 20:48   

Najlepszym miejscem są drzwi ale niestety jest za wąsko i są za płytkie. Na górze raczej nie będą za dobrze brzmiały więc zostaje umiejscowienie na słupku b tuż nad nadkolem

szymszym 
mechanik

Wysłany: 2015-09-12, 21:00   

Rogal,

tu już ubiliśmy nieco piany:

http://samurai.org.pl/vie...der=asc&start=0

Pozdrawiam,

michau 
stały bywalec

Wysłany: 2015-09-12, 22:28   

Temperatura coraz niższa. Jesteś pewny, że domowe głośniki po jesiennym maratonie z punktem rosy będą jeszcze żyły?

Rogal 
rozgadany

Wysłany: 2015-09-13, 01:26   

Zamontowałem na boczkach nad tylnymi nadkolami. Z połączeniem z wyciszeniem samochodu dało super efekt. Jest dużo lepiej niż w oryginalnym miejscu. Jestem bardzo zadowolony.

michau, miedzy innymi dlatego zrezygnowałem z tego pomysłu. Dodatkowo pojawił się inny problem. Przeważnie głośniki samochodowe mają impedancje 4 omy, a głośniki jakie posiadałem miały 8 omy. Przez to strasznie brzydko grały (także przez wiek i stan tych głośników) i szybko zrezygnowałem.

maro20 
stały bywalec
maro20

Wysłany: 2015-09-13, 20:06   

A tak na marginesie: czemu maja służyc głośniki a samuraiu??
Sorry ale wg mnie chyba tylko do lansu bo w terenie (sami do tego służy) jest to element co najmniej zbędny.
chyba że chodzi o głosnik CB ?! :mrgreen:

Rogal 
rozgadany

Wysłany: 2015-09-13, 20:35   

Niee. Samik jest moim jedynym samochodem i większość czasu użytkuje go w centrum Szczecina, a że też lubię się bawić w terenie. Dlatego postanowiłem przenieść głośniki na bezpieczną wysokość. :D

maro20 
stały bywalec
maro20

Wysłany: 2015-09-13, 20:40   

Jeśli tak to zamontuj je gdzieś na górze, jeżeli jest to "cabrio" :)) to na górnej belce

michau 
stały bywalec

Wysłany: 2015-09-13, 21:13   

Cytat:
czemu maja służyc głośniki a samuraiu??

Pod koniec roku szykuje mi się podróż z Torunia do Łańcuta, łącznie 530km. W tym tygodniu zamontowałem radio, bo stare wyzionęło ducha. Bez jakiegokolwiek grajka ciężko byłoby wysiedzieć :-D

sw24 
nowicjusz

Wysłany: 2015-09-13, 21:55   

Głośniki na górze to niestety poroniony pomysł a tym bardziej w cabrio na górnej belce bo w głowę można zarobić na wybojach, co do samego lansu to bym się z niektórymi nie zgodził że po co, a czemu itp. jedni lubią to drudzy co innego więc jak zwykle jest to kwestią gustu i upodobania. ja osobiście w swoim sj wstawiam też głośniki ale w ori miejscach tylko przerobionych na 2mm blasze, a radio daję w deskę rozdzielczą czyli ciut poniżej przedniej szyby.

rumun 
mechanik

Wysłany: 2015-09-14, 17:12   

ja mam blaszanke i dałem głośnik nad tylną szybą :-) efekt jakiś piękny nie jest(głośnik nie jest zabudowany) ale jak jade na rajdzie i słysze Zenka w głośnikach to odrazu mi sie morda śmieje i lepiej sie walczy o wygraną :mrgreen: radio też mam umiejscowione u góry miedzy siedzeniami kierowcy i pasażera.
ostatnio jak sie zakopałem, bart ukrecił półośki i rozkrecaliśmy most na polu to też leciała muzyka i nie było tak smutno :mrgreen:
samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.

Odpowiedz do tematu