Zamierzam zmienić umiejscowienie głośników. Myślałem o zamontowaniu głośników (od starego kina domowego) na tej metalowej listwie która podtrzymuje podsufitkę. A wy gdzie polecacie umieścić głośniki?
Najlepszym miejscem są drzwi ale niestety jest za wąsko i są za płytkie. Na górze raczej nie będą za dobrze brzmiały więc zostaje umiejscowienie na słupku b tuż nad nadkolem
Wysłany: 2015-09-13, 01:26
Zamontowałem na boczkach nad tylnymi nadkolami. Z połączeniem z wyciszeniem samochodu dało super efekt. Jest dużo lepiej niż w oryginalnym miejscu. Jestem bardzo zadowolony.
michau, miedzy innymi dlatego zrezygnowałem z tego pomysłu. Dodatkowo pojawił się inny problem. Przeważnie głośniki samochodowe mają impedancje 4 omy, a głośniki jakie posiadałem miały 8 omy. Przez to strasznie brzydko grały (także przez wiek i stan tych głośników) i szybko zrezygnowałem.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2013 Posty: 189 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-13, 20:06
A tak na marginesie: czemu maja służyc głośniki a samuraiu??
Sorry ale wg mnie chyba tylko do lansu bo w terenie (sami do tego służy) jest to element co najmniej zbędny.
chyba że chodzi o głosnik CB ?!
Wysłany: 2015-09-13, 20:35
Niee. Samik jest moim jedynym samochodem i większość czasu użytkuje go w centrum Szczecina, a że też lubię się bawić w terenie. Dlatego postanowiłem przenieść głośniki na bezpieczną wysokość. :D
Pod koniec roku szykuje mi się podróż z Torunia do Łańcuta, łącznie 530km. W tym tygodniu zamontowałem radio, bo stare wyzionęło ducha. Bez jakiegokolwiek grajka ciężko byłoby wysiedzieć
Głośniki na górze to niestety poroniony pomysł a tym bardziej w cabrio na górnej belce bo w głowę można zarobić na wybojach, co do samego lansu to bym się z niektórymi nie zgodził że po co, a czemu itp. jedni lubią to drudzy co innego więc jak zwykle jest to kwestią gustu i upodobania. ja osobiście w swoim sj wstawiam też głośniki ale w ori miejscach tylko przerobionych na 2mm blasze, a radio daję w deskę rozdzielczą czyli ciut poniżej przedniej szyby.
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-09-14, 17:12
ja mam blaszanke i dałem głośnik nad tylną szybą efekt jakiś piękny nie jest(głośnik nie jest zabudowany) ale jak jade na rajdzie i słysze Zenka w głośnikach to odrazu mi sie morda śmieje i lepiej sie walczy o wygraną radio też mam umiejscowione u góry miedzy siedzeniami kierowcy i pasażera.
ostatnio jak sie zakopałem, bart ukrecił półośki i rozkrecaliśmy most na polu to też leciała muzyka i nie było tak smutno
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum