WARUNKIEM DOPUSZCZENIA AUTA jest posiadanie pełniej karoserii, auto ma się zaczynać i kończyć fabrycznie nie licząc zderzaków, nie dopuszczamy aut, z klatkami zewnętrznymi, jeżeli nie były one fabrycznie montowane.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Wysłany: 2015-08-11, 12:50
oo coś dla mnie :D i okoliczności przyrody nawet sprzyjające bo susza co oznacza, że nawet jak będą kałuże to pewnie będzie się dało objechać suchą stopą tfu oponą :D
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Do tej pory uważałem, że rajdy to mega rozwałka dla samochodów i ludzi, topienie po pas itp. Fajnie, że dla zwykłych śmiertelników też się coś znajdzie.
Do tej pory uważałem, że rajdy to mega rozwałka dla samochodów i ludzi, topienie po pas itp. Fajnie, że dla zwykłych śmiertelników też się coś znajdzie.
To chyba nie byłeś na żadnym, z reguły jak jest klasa turystyk to jest lajt, pieczątki są nie obowiązkowe jak nie czujesz się na siłach nie podchodzisz, jak jest trudny odcinek do przejechania to zawsze jest jakiś objazd. Trzeba tylko pojechać i spróbować.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Witam. Mam pytanie odnośnie poziomu trudności. Dopiero zaczynam swoją przygodę z off roadem i jak to niestety w tej zabawie bywa na część wyposażenia trzeba jeszcze dozbierać, więc moje pytanie brzmi czy da radę przejechać tą impreze w turystyku bez wyciągarki i trap ? pozdrawiam
Podejrzewam że i extrim można przejechać. Pamiętaj że niema obowiązku zdobywania każdej pieczątki, oceniasz siły na zamiary i atakujesz. Zawsze ktoś pomoże.
Jest jak Mozambil pisze.
Dodatkowo trzeba uwzględnić specyfikę/formułę organizatora rajdu - ja na przykład wiem, że jak uczestniczę w rajdzie ,,Pasjonataci4x4,, w klasie TURYSTYK na oponach AT lub MT, bez wyciągarki ,,mama szansę,, zdobyć wszystkie pieczątki jednak wskazane by jechać z kimś w asekuracji, a w klasie OGÓLNA bez wyciągarki przód i tył nie masz szans by wszystko zdobyć.
Ja próbowałem sił w kolasie Ogólna podchodząc umiejętnie do swoich możliwości i zająłem przyzwoite 6 miejsce - oczywiście omijałem to czego, oceniałem, że nie mam szans zdobyć, a w kilku miejscach korzystałem z pomocy przyjaciół.
_________________ Arek
Życie jest jak muzyka.
Przestrzeń między nutami jest ważna jak nuty.
Niestety umiejętności na razie brak więc obawiam się czy fantazja mnie nie poniesie :) ale chyba wszystko wskazuje na to że będę się wybierał na tą imprezę. W razie czego będę się uśmiechał do forumowiczów o ratunek :D Dzięki za odp pozdrawiam i mam nadzieję że do zobaczenia na lajcie.
No to niestety nie uda mi się skończyć z blacharką do rajdu mimo że bardzo sie starałem. Jak ktoś ma ochotę mogę służyć za pilota. Czy tak czy tak na rajdzie się pojawię pewnie już w roli fotoreportera.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2013 Posty: 189 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-10, 12:11
Trochę szkoda :(
Ale że zdjęcia robisz fajne, my na tym przynajmniej zyskamy :)
[ Dodano: 2015-09-19, 22:10 ]
No i po zawodach :)
Na 70 pieczatek zdobyliśmy z Danielem 67! Ale niestety o zwyciestwie decydowały konkursy krajoznawcze (pytania typu :co daje nam las) i bycie sponsorem :)
Z tego co wiem "sponsor" który wywalczył II miejsce nie zaliczył najtrudniejszej próby (6 pieczątek) z naprawde wrednym błotem
Tak że raczej należy zaliczyć tą pojazdówkę jako typową integrację. Załogi z dziećmi dostawały podwójna ilość punktów.
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2015-09-20, 23:11
maro20 napisał/a:
Na 70 pieczatek zdobyliśmy z Danielem 67! Ale niestety o zwyciestwie decydowały konkursy krajoznawcze (pytania typu :co daje nam las) i bycie sponsorem :)
Z tego co wiem "sponsor" który wywalczył II miejsce nie zaliczył najtrudniejszej próby (6 pieczątek) z naprawde wrednym błotem
Tak że raczej należy zaliczyć tą pojazdówkę jako typową integrację. Załogi z dziećmi dostawały podwójna ilość punktów.
Dokładnie tak było. Fakt nie przykładaliśmy się do pytań krajoznawczych i foto-punktów, nie mieliśmy też dzieci w aucie, skupialiśmy się na pieczątkach i zabrakło nam tylko trzech do kompletu co jak widziałem u innych ludzi wypadało dużo, dużo gorzej. Jednak 18 miejsce na 30 załóg które zdały karty przed czasem to jak dla mnie jakaś spora pomyłka.
Rajd owszem - tyle, że w extreme, gdzie nie ma już zabaw i puntów za dzieci.
Przydałaby się jeszcze klasa bez wyciągarki - bo część prób była właśnie po to żeby ktoś pobawił się wyciągarką skoro już ją kupił i nie ma opcji dojazdu bez wyciągarki.
Było też dużo samochodów, więc z części pieczątek zrezygnowaliśmy jadąc dalej - bo jak ktoś 20 minut usuwa Patrola z dojazdu do pieczątki którą być złapał - co innego można zrobić?
Część pieczątek była też u nas tak ukryta, że ciężej było to znaleźć niż dojechać... ponoć ktoś mówił że jakieś były nawet pourywane... - w sumie niezła opcja na wykluczenie konkurencji : ) - przystawiasz pieczątkę, urywasz i nikt więcej jej nie przystawi.
Sumarycznie u nas 9 miejsce w extreme - myślę że gdyby była wyciągarka to wyszłoby bardzo ładnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum