na 99% też będe tyle że quadem w tamtym roku mieli zajebiste tereny tylko dojazdówki po asfaltach ale rajd zarąbisty trawersy błota wszystko co potrzeba polecam kazdemu
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2016-04-04, 09:09
Tak jak zajxt napisał . rajd bardzo fajny i jak na wyczyn bardzo ciężki, konkurencja też była duża ale udało sie dojechać do końca i wywalczyć I miejsce, szkoda tylko tej łapy od reduktora bo pewnie stali byśmy we dwóch na podium, dzięki chłopaki za pomoc w wywalczeniu tego miejsca.
oczywiście u mnie też nie obyło sie bez awari na prologu silnik dostał gdzieś wody i zaczął prychać i kichać, na szczęście woda musiała wyparować i jechaliśmy dalej, na pierwszej próbie, łożysko od pompy wspomagania odmówiło posłuszeństwa, rozsypało sie i wyleciał cały olej, cały rajd bez wspomagania, nad ranem łożysko od napinacza paska alternatora i pompy wody także odmówiło posłuszeństwa i staneło, na szczęście udało sie je na oliwić rozruszać i jechaliśmy dalej, na koniec rozszczelniła sie opona i zeszło powietrze, jaszczur pożyczył mi kompresor, napompowaliśmy koło, okazało sie że schodzi powoli więc można jechać, jak zjechaliśmy na baze to wraz z bartem nie spodziewaliśmy sie że zajmiemy pierwsze miejsce bo do kompletu zabrakło nam 5 pieczątek ale jednak sie udało
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Rumun wy to macie zdrowie tyle jechac 24 non stop,gratulacje, w extremie niema szans raczej zdobyc wszystkich pieczatek, ja na quadzie rowniez 1 miejsce tyle ze ja spedzilem okolo12h tylko w terenie jakos tak mega na luzaku sobie lecialem i udalo sie rajd mega ciezki co roku nowe tereny gadalem z malyszem to jeszcze maja duuuzoo nowych terenow i to jest mega plus dlatego u mnie ten rajd jest na stale wpisany w kalendarz
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-04-04, 17:37
II miejsce.Może gdybyśmy jechali bez przerwy na chwilę snu byłoby I. Nie ma co gdybać-było trudno,ale fajne tereny i organizacja. Zmota na razie czeka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum