Przekopalem troche forum ale nie znalazlem interesujacej mnie kwestii do tych opon. Mianowicie interesuje mnie, jak sie na tym jezdzi po asfalcie. Glosnosc sie nie liczy, chodzi o to, jaka jest przyczepnosc na mokrym i zasniezonym asfalcie? gorzej od bfg km2 czy podobnie?
"...Konstrukcja opony przeznaczona na trudne warunki zapewnia długotrwałe użytkowanie. Nowa, 24 mies. gwarancji. Uwaga trudne do wyważenia. Te opony sprzedajemy bez gwarancji na wyważenie..."
to cytat opisu ze strony sklepu gumy 4x4, więc chyba asfalt nie jest ich środowiskiem naturalnym
_________________ Były rowery, quady i crossy w terenie...teraz się do Samuraja przesiadły dwa lenie :)
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-01-26, 08:49
Należy też nadmienić, że ten bieżnik ma mylącą nazwę, w błocie te opony robią słabiutko i szybko się zaklejają, do simexa się nie umywają.
I jeszcze jedno - to opony o konstrukcji diagonalnej, jak ktoś nigdy na takich nie jeździł, to może być zaskoczony po każdym dłuższym postoju
Należy też nadmienić, że ten bieżnik ma mylącą nazwę, w błocie te opony robią słabiutko i szybko się zaklejają, do simexa się nie umywają.
I jeszcze jedno - to opony o konstrukcji diagonalnej, jak ktoś nigdy na takich nie jeździł, to może być zaskoczony po każdym dłuższym postoju
Tu się zgodzę z kolegą, wbrew nazwie do błota się nie nadają. Wydaję mi się że generalnie mocno przereklamowane.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
tak patrze i ta guma nie jest dostępna w popularnym i stosowanym w samcach rozmiarze 31x10,5... tylko 31x11,5...chyba przyduży taki lać i to jeszcze na asfalt
_________________ Były rowery, quady i crossy w terenie...teraz się do Samuraja przesiadły dwa lenie :)
obejrzałem te linki i wydaje mi się że na obu tych filmikach samochód ma opony Maxxis Trepador.. podobny bieżnik ale trochę inny bark i bok opony niż w Mudzilla
To sa te trepador bias i faktycznie sporo teamow w polsce tez juz na tym jezdzi. Natomiast na mudzilli nie widzialem na rajdzie jeszcze nikogo. Przypadek? ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum