Powszechnie wiadomym jest fakt, że Samuraje lubią zakopcić niebieską chmurką
Czy wiadomo jaki jest dokładnie tego powód?
- kończą się pierścienie
- rysują się tuleje
- wycierają się prowadnice zaworowe?
- itp
Czy może każdy w takim momencie wymienia silnik, nie szukając przyczyny? bo przecież jest ogromna ilość swapowanych na 1,6 czy 1,9xud
Przyczyny mogą by różne. Biorąc pod uwagę dobry scenariusz to puszczają uszczelniacze zaworów, a ten gorszy to wytarte tuleje i wtedy pozostaje tulejowanie lub nadwymiarowe tłoki. Można wymienić też same pierścionki ale nie w każdym wypadku to wystarcza.
to nie jest słaby punkt ;) te silniki (1.3) są baardzo trwałe, tylko, że raczej nie zostały stworzone do takiego traktowania jakie to na rajdach bywa czyli 1-2 i pełna pyta ;)
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
no więc właśnie chciałem się dowiedzieć które to części silnika (tzw słabe punkty) najczesciej poddają się podczas "takiego traktowania jakie to na rajdach bywa czyli 1-2 i pełna pyta"
[ Dodano: 2011-05-03, 18:14 ]
nie było ani słowa o tym, że te silniki nie są trwałe
sam jestem w szoku jak przypomnę sobie jakie to akcje przeżył mój silnik!
Tak jest, niestety ale w większości przypadków silniki w samurai'ach są już ostro wyeksploatowane bo już swoje lata mają, jeszcze dochodzi upalanie w terenie i w końcu kiedyś musi zacząć brać olej xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum