Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Gaźniki z Łady
elkrecik 
nowicjusz

Wysłany: 2016-04-14, 23:50   Gaźniki z Łady

Witam po przewertowaniu forum i pomęczenie przez PW Starscream'a dziś udałem się do sklepu Łady w Rzeszowie w celu obejrzenia gaźniczków. Sklep z gaźnikami nowymi AwtoWaz, Pan sprzedający na wieść że szukam do Sammiego był zdziwiony że chcę model 2107 a nie 2108 z samary... Podobno Samurajowcy częściej go biorą, jestem lajkonikiem w tych kwestiach, wyjaśnił że różnica tkwi w sterowaniu drugą przepustnicą- jeden ma to przez podciśnienie, drugi mechanicznie. Ponieważ spieszyłem się po dzieciaki ze szkoły nie drążyłem tematu i tu pytanie do szacownego gremium forumowego- ma ktoś doświadczenie z jednym i drugim typem? Mój oryginalny jeszcze dycha, na wtrysk nie chce zmieniać, swapu nie planuję a chcę zmienić w celu zwiększenia dynamiki... Dziękuję

Starscream 
4x4 guru

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2016-04-15, 05:19   

Tym bym się nie przejmował. Pony ma sterowanie podcisnieniowe i oryginalny tez. Jezeli jest mechaniczne to troche prostsze bo nie ma silownika podcisnieniowego. Lubimy prostotę wiec kup taki😊

elkrecik 
nowicjusz

Wysłany: 2016-04-15, 06:53   

Star- wiem że jak wróżenie z fusów ale wobec oryginalnego dynamika coś ruszy ? Z racji braku czasu gaźniki oglądałem bardzo pobieżnie, różnią się podstawą bardzo ?

Starscream 
4x4 guru

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2016-04-15, 14:24   

Nie wypowiem się bo nie uzytkuje takiego. Wiem że jeździ, nie zalewa, w miare pasuje i to chyba tyle,a i części zamiennych .

elkrecik 
nowicjusz

Wysłany: 2016-06-11, 22:12   

Odkurzam temat. Gaźnik przełożony (tutaj pozdrowienia dla Szwagra za warsztat), wyregulowany na razie na słuch, nie zalewa, nie dymi. W końcu wróciły wolne obroty a dynamika i reakcja na gaz naprawdę są dużo lepsze. Gdyby ktoś decydował się na taką przekładkę i kupował nowy gaźnik ładowski uczulam na jego wykonanie:mój był w ogóle nie poskręcany i rozkręcił się przy pierwszym uruchomieniu, rozebrałem i skręciłem porządnie...

Odpowiedz do tematu