Wysłany: 2016-06-03, 17:18 podkładka na wałku ataku grubość?
jak w temacie wymieniałem łożyska na wałku ataku po awarii , zauważyłem że brakuje podkładki tej która idzie zaraz za frezem przed łożyskiem .
Może zna ktoś wymiary tak owej podkładki chodzi mi głównie o grubość.
_________________ samurai 88 sprężyny ,14,16v,wspomaganie i inne graty
Wysłany: 2016-06-03, 22:21
po mojemu grubości tych podkładek jest mnogo, od 1mm do 1.30mm ze skokiem co 0.03 mm. Manual Ci powie jak dobrać odpowiednią grubość. W mojej wersji manuala zaczyna się na stronie 16-8
[ Dodano: 2016-06-03, 22:22 ]
a cały wymiar tej podkładki to prawdopodobnie 35x42xY.YY gdzie pod Y.YY kryje się odpowiednia grubość.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
No to chodzi Ci o podkładkę regulacyjną. To tak jak pisał Sam a jej grubość musisz dobrać doświadczalnie. Sprawdzać ślad itd i przy każdej zmianie niestety wszystko rozbierać, ściągać łożysko itd. U mnie jak zakładałem 5,125 to w jednym dyfrze wystarczyła jedna a w przednim 3 szt ale sumarycznej grubości nie mierzyłem a dokładałem z tych co miałem.
Powodzenia bo to wymaga cierpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum