Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2016 Posty: 241 Skąd: Minsk maz
Wysłany: 2016-07-03, 21:42 Immobilizer
Witam. Właśnie stałem eis posiadaczem samurai 1.9 d renault 2001r. Jest w nim immobilizer ale uszkodzony trzeba odpalić zgasić i znowu odpalić dopiero wtedy reaguje na gaz. Co z tym zrobić jak to naprawić.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-07-03, 21:55 Re: Immobilizer
zbuj_12 napisał/a:
Witam. Właśnie stałem eis posiadaczem samurai 1.9 d renault 2001r. Jest w nim immobilizer ale uszkodzony trzeba odpalić zgasić i znowu odpalić dopiero wtedy reaguje na gaz. Co z tym zrobić jak to naprawić.
Gratuluje zakupu!
Jak pisał Sam - studiuj sprawę immobilizera, acz z takim zachowaniem, że silnik odpala, ale nie reaguje na gaz w przypadku immo się nie spotkałem. Z tego co pomne ten silnik renault ma pompę wtryskową sterowaną elektrycznie/elektronicznie. Studiuj to zachowanie także w tym kierunku.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-07-03, 21:56 ]
zbuj_12 napisał/a:
jest na pewno zegarek i chyba sa jakies cyferki ale to nad radiem po lewej stronie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum