Wysłany: 2016-07-12, 17:04 Jakie opony wybrać Glob gum spider czy silverstone mt 117 sp
Witam jak w temacie potrzebuję porady od użytkowników którą oponę wybrać:
Suzuki samuraj SJ413
1 Glob gum Spider 31x10,5x15
-cena 450 zł/szt
-gwarancja na 2 lata
2 Silverstone MT 117 Sport 31x10,5x15
-cena 450 zł/szt
-gwarancja 1 rok
Wiem że wszyscy polecają kopię osławionych opon simex ale taki mam dylemat ...
Auto w 90% jazda w terenie (powoli i spokojnie ) ale za to dużo grząskiego błota u nas głównie są gleby lessowe i madowe + torf. raczej mniej piasków za to więcej rowów z mułem i wodą. co polecacie
_________________ Serwis maszyn budowlanych , badania i konserwacja UDT wózków jezdniowych i podestów.
Nie jeździłem na żadnej z nich. Posiadam malatesta i polecam, choć nie mam porównania do innych simexopodobnych. Silverstone nie mają homologacji, więc na przeglądy trzeba by inne kółka zakładać.
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2016-07-13, 16:26
prosze Cie patrzysz na gwarancje w oponach? i to terenowych ? pytasz o opinie a i tak wybierasz to co chcesz, chłopaki piszą Ci że silver a ty swoje, silverston nie dość że lżejszy, lepiej sie czyści. to i lepiej robi w błocie niz nalewki, tyle że extreme już jest sporo droższy ale warty swojej ceny
silverstone , jedyny mankament to szybsze zużycie , trzeba unikać asfaltu bo znikają w oczach :) ale za to w terenie to robotę robią niesamowitą . Glob gum mam teraz , są ok ale trochę im brakuje do silvera . Osobiście bym wolał dołożyć .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum