Wysłany: 2016-09-20, 09:41 Półeczki/szafeczki na pace
Brakowało mi strasznie w moim samuraiu porządku. Wyciągnięcie tirfora wiązało się z wyciągnięciem trapów, a wyciągnięcie narzędzi z wyciągnięciem absolutnie wszystkiego.
Zrobiłem więc tak:
Jedna kieszonka na tirfora (ta od strony koła, bo najrzadziej wyjmowane), środkowe - liny, kalosze i inne tego typu,
najbardziej po lewej strnoie to, co najczęściej używane - jakieś narzędzia, jakieś szpeje, części, itp.
Trapy dzięki temu poszły na górę i w miarę łatwo je wyciągnąć - zamiast pasów będą takie mocowania szybkie.
Wytrzymałe na tyle, że można spokojnie na tym siedzieć lub stać.
Jeszcze tylko malnąć i pomyśleć o jakimś oświetleniu.
Dlatego muszę malnąć jakimś impregnatem krawędzie (bo niby od góry są zaimpregnowane). Ale nawet jeśli, to koszt płyty z pocięciem w castoramie ok 80zl. Drugie tyle zawiasiki, kątowniki, itp więc nawet jak by to trzeba było raz w sezonie od nowa zrobić, to nie jest problem.
Malnąłem, poszło prawie kilo impregnatu. Kolor heban :).
W tej chwili jest do podłogi przymocowane kątownikami.
I tak zimą muszę pospawać całą budę, bo jest zjedzona, więc rozbiorę i zobaczę jak to wygląda pod spodem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum