Wysłany: 2016-11-27, 10:42 Sami silnik oryginal 1.3 na turbo
Witam,
Panowie ktos wlaczyl z tym tematem?
Sami na turbo? Ciekaw jestem ile to daje i jakie sa wrazenia z jazdy takim czyms i czy sie oplaca oczywiscie
Napisałem cały elaborat jako odpowiedź na Twoje pytanie, niestety zerwało mi net w trakcie wysyłania answera i dupa.
Powiem tak, robota niewdzięczna, kosztowna, bez dużej wiedzy na temat budowy i sterowania silnika ZI ewentualnie doświadczonej i cierpliwej "grupy wsparcia" będziesz jak Don Kichot...
Duże koszta, dużo wkurwu, dużo samozaparcia.
Prościej, taniej i szybciej zabudujesz gotowca z jakiegoś turbo letedla.
Pierwsze uruchomienie suki turbo masz Tutaj! daruj komentarze na temat języka... dziękuję.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Ale jak bys sie zdecydował to ja mam gdzieś nowe turbo z elki:))))))
Tak na poważnie to jest chyba zrobienie takiego pomnika bo tego nawet nie można porównywać do tuningu malucha. Dla samego mienia bo mam. Lub podobne do montażu blosa w gaznikowym samuraju.
Samo pytanie czy się opłaca jest już dla mni bez sensu.
Zlapales mnie bo nie napisalem tego tak jak powinienem a zdaje sobie sprawe, ze sie nie oplaca finansowo tylko chodzilo czy sie oplaca pod wzgledem osiagow i poswieconego czasu na to
Dzieki panowie za informacje
Wlasnie sie dziwilem, ze nie ma nic na ten temat na tym forum a jednak jest.... coz slabo szukalem
Sie zastanawialem jak bedzie znosil to silnik czy nie za bardzo wzrosna cis jena w cylindrach i nie bedzie wywalac uszczelki i tp.
Narazie dokoncze to co mam do zrobienia i moze bede myslal na wiosne
Jutro powinienem nareszcie wyjechac z garazu i cykne pierwsze fotki na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum