Witam wszystkich myslałem nad wygłuszenie srodka matą bitumiczną 3mm blacha bez fabrycznych wygłuszeń cała wyczyszczona i zakonserwowana czy pod matą bedzie brała rdza piszą ze niby szczelna i nie nawilga robił już ktoś tak ową matą ?
Ja wygłuszyłem taką zieloną matą filcową. Różnica nie jest jakas kolosalna ale troche mniej szumi no i w przeciwieństwie do tych naklejanych tutaj mam w każdej chwili możliwość wyjęcia lub podejrzenia czy coś niedobrego nie dzieje się z podłogą :)
_________________ Wiem wiem jestem dziwny bo odwiedzam myjki i nie topie samuraja po klamki :)
Najpierw dajesz bitumiczna z alu, a na to kleisz 10mm pianke butylowa "niechlonaca".
Jak wygluszysz cala bude i maske od srodka, to roznica jest kolosalna, tak samo jak kwota ktora zaplacisz za dobrej jakosci maty i pianki.
Dorota jesienia wygluszala cala swoja T4 2.5tdi i pod wzgledem halasu, nie to auto.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum