Mam problem z wyciem skrzyni biegów w moim samuraiu i nie wiem za bardzo co może być przyczyną. Więc prosił bym o jakieś porady. Gdzie jest miejsce spwawdzenia poziomu uleju w skrzyni bo znalazłem tylko korek spustowy.
Jesteś pewny, że to skrzynia? Ja początkowo też tak u siebie myślałem, ale po wizycie u mechanika, okazało się, że to reduktor. Zerknij w ten temat gdzie koledzy opisali objawy http://samurai.org.pl/viewtopic.php?t=140, u mnie były identyczne.
papajazz faktycznie miałeś rację. Po rozebraniu reduktora okazało się że środkowy wałek został wykarty pod łożyskami igiełkowymi co powodowało wycie reduktora.
_________________ Samurai 1.9TD, 1999r, Good Year Wrangler ATR 205/75R15
U mnie było dokładnie to samo, wałek jest już nowy wsadzony i wszystko chodzi tak jak powinno,dzisiaj właśnie odebrałem Samiego także już mały sprawdzian w terenie mu robiłem. Jak na przytarte szosowe opony to jeździ super i daje dużo frajdy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum