Wysłany: 2011-07-14, 19:56 zamiana silnika 1,3 G13BA na G13B
Jak w temacie. Klęknął mi silnik 1,3 G13BA i na gwałt szukam czegoś po pieniądzach by wsadzić. Zastanawiam się czy silnik G13B wymagałby jakiś adaptacji czy też nie. Może ma ktoś jakiś pomysł ? rolę gra tu koszt :((
g13b to 100konne 16 zaworowe silniki, były np w swiftach, by to wsadzić do samuraia to troszkę trzeba porzeźbić, plug&play nie pasuje, całą wiązkę z kompem trzeba zmienić, przerobić aparat zapłonowy i kilka innych rzeczy.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
A koledze się nie pomyliło ?? G13B i G13A był montowane w samuraiach na gaźniku ?? Moim zdaniem wystarczy dopaść doby słupek i oczywiście jak będziesz miał silnik z gaźnika to się pojemność zmieni z 1298 cm3 na 1324 cm3 , a do mocy to chyba się nie zmieni brat ma taki założony i nie czuć różnicy po miedzy moim a jego
nic się nie pomyliło:
http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_G_engine
w samuraiach/sj413 były silniki g13a (1324) i g13ba (1298) różnicy pomiędzy nimi jest chyba całe 3km :P szukaj silnika takiego jaki miales jak był to wtrysk to kup taki, zresztą to nie ma znaczenia osprzęt można przełożyć ze starego, tych silników jest sporo, nie wiem dlaczego masz problem,
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum