Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Wrz 2015 Posty: 36 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2017-07-17, 08:54 Normalnie odpala ale po ok 10 sek gaśnie
Witam, jechałem ostatnio sobie polną drogą i sobie zdechł, kręcę kręcę i nic, zostałem zholowany do domu.
Paliwo jest, iskra jest pompa paliwa nowa, filtr tez nowy, jak odpale chodzi dobrze i wkreca się na obroty ale po ok 10 sekundach gaśnie, ktoś miał taki lub podobny przypadek? Nie wiem od czego zacząć szukać bo wszystko niby ok, kod 12 a jednak coś go boli
_________________ samurai wtrysk, spring, federal 30x9.5 R15 i trochę innych modyfikacji
Wysłany: 2017-07-17, 11:28
to może zmierz wydatek i ciśnienie jakie zapodaje jak nie masz jak polecieć z bańki z inną pompką na podmianę
Na wolnych obrotach pyrka cały czas czy też gaśnie?
[ Dodano: 2017-07-17, 11:30 ]
Filtr powietrza jeszcze bym sprawdził na początek i drożność dolotu oraz odkręcił korek w zbiorniku na testy (choć to pewnie już naciągane bardziej) ale łatwe do wykluczenia.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2017-07-17, 11:34
Pompa sprawna i daje dobrze, na wolnych tez gaśnie, korek napewno nie robi podciśnienia w baku bo mam uniwersalny wtykany, filtr powietrza czysty i dolot drożny
_________________ samurai wtrysk, spring, federal 30x9.5 R15 i trochę innych modyfikacji
Wysłany: 2017-07-18, 09:21
Jesteś pewien ze to ten czujnik w aparacie? Pytam bo nie chce żeby okazało się ze go wymienię i dalej będzie to samo a żeby wymienić to musze najpierw kupić bo nie mam drugiego żeby zrobić podmiankę
To są SUGESTIE, najczęściej poparte doświadczeniami z własnym samochodem lub przypadkiem klientów. Poszukaj na Forum , ten Kolega już wielokrotnie opisywał metody diagnozowania czujników. W manualu, dostępnym na Forum, również jest opis kontroli poszczególnych elementów.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Wysłany: 2017-07-20, 12:41
Nic nie wiadomo, pompa sprawdzona i działa jak należy, nie miałem czasu siedzieć na forum i szukać tych opisów sprawdzania elementów i czujników co pisales.
Aktualnie samiec niestety stoi i czeka aż będę miał trochę wiecej czasu, wczoraj podszedłem i odpalił od strzała i obroty wiadomo na ssaniu dość wysoko i po nie wiem ok 8-10 sekundach zgasł i tak sobie dalej stoi
[ Dodano: 2017-07-22, 10:12 ]
W dalszym ciągu to samo,
Przed chwilą wymieniłem czujnik w aparacie i dalej to samo,
Odpala chodzi i po chwili gaśnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum