Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Modrenizacja resorów
czewik
świeżak
Destroyer

Wysłany: 2011-07-23, 17:58   Modrenizacja resorów

Mam pytanie opłaca się samemu modernizować resory w samim aby oś była pod spodem, czy lepiej kupić gdzieś już gotowe?

Skalpel 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-07-23, 21:44   

Nie za bardzo rozumiem o czym mówisz Kolego. Samych resorów nic nie zmieniasz. Zmieniasz położenie mocowania podstawy do nich przerzucając na górę mostu i parę innych mniej i bardziej ważnych rzeczy. Nie da się kupić spoa ;)

Yabu 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-07-23, 22:39   

Może koledze chodzi o to czy nie lepiej kupić gotowe mosty pod spoa niż samemu przerabiać.
Jak masz możliwość to pozbieraj sobie informacje z forum na temat spoa i sam sobie przerób. Tylko pytanie czy warto. Sami nawet na fabrycznym zawieszeniu jest bardzo dzielny.

Maverick 
stary wyjadacz

Wysłany: 2011-07-24, 00:37   

Widziałem w akcji Samuraia kolegi Zajxta, który ma u siebie SPOA. Dzielny jak diabeł jego Sami.

U mnie i innych kumpli, zawieszenie standard i też auta dają radę.

Z kolegą Zajxtem od czasu do czasu wspólnie śmigam i był jeden przypadek do tej pory, gdzie ja zawisnąłem na "brzuchu", a Zajxt przeszedł. Jak sam Zajxt stwierdził, że zbyt wolno najechałem przeszkodę, inaczej też bym przeszedł.

Także uważam, że SPOA jest fajne, jak się dużo brodzi i milej być wyżej, żeby cztery litery nie dostawały zbyt wcześnie wody.

A samo auto na SPOA też się zachowuje bardzo dobrze.

W stanach za wielką wodą, mnóstwo Suzuk przerabiane na SPOA i śmigają, także zmiany bym się nie obawiał, chociaż im wyżej tym gorzej na trawersach, ale to tak zawsze z terenówkami. Podnosząc środek ciężkości, stajemy się podatniejsi na wywrotki.
SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.

Odpowiedz do tematu