Wysłany: 2011-07-23, 19:08 Strata mocy i przerywanie po dłuższej jeździe
Witam wszystkich może ktoś z takim przypadkiem się spotkał mam Samiego 1,3 i z 91 roku i mam problem po parogodzinnej jeździe tj. tka po 3-4 godzinkach ale oczywiście z przerwami niezbyt długimi dzieje się problem tego rodzaju , że autko zaczyna przerywać i traci moc temperatury cieczy są OK i nic nie zaobserwowałem żeby jakieś niepokojące rzeczy się działy. Swiece były wymieniane, kopułka aparatu i przewody w maju miałem tak,że wyjęty cały aparat bo wymieniałem oring. Jeżeli miał ktoś podobny problem to poproszę o sugestie może mi coś pomogą od czegoś zacząć poszukiwania. Z góry dziękuję i pozdrawiam.Dodam jeszcze że na pierwsze wrażenie to tak jak by się czasami zalewał.
Siemka
Miałem taki sam problem
1. Wymieniłem świece - nic
2. Sprawdziłem kable - nic
3. Wyczyściłem kopułkę bo zaśniedziała - nic
4. Rozkręciłem wtrysk , okazało się ze pierwsza uszczelka była wciągnięta do środka i paliwo uciekało bokiem natomiast druga uszczelka sparciała i lewe powietrze wchodziło do środka wymieniłem obydwie 55zł + 17zł - efekt troche lepiej szybciej się zbiera itd, no logicznie
5. Wymieniłem filtr paliwa - problem ustał samuraj jak rakieta :)) nic nie zdycha, mocy nie ubywa :)
Polecam zajrzeć do wtrysku i wymienić filtr.
Pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum