Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
General GRABBER AT 3 kojarzy ktoś ?
1ace1 
rozgadany

Wysłany: 2018-03-21, 11:35   General GRABBER AT 3 kojarzy ktoś ?

J. w, szukam opony AT trochę teren turystycznie(bez orania w błocie po klamki) i po czarnym. General GRABBER AT 3 wygląda całkiem ok, zastanawiam się jeszcze nad Yokohama Geolandar A/T G015 i Cooper Discoverer A/T 3.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2018-03-21, 12:26   

Hej, dorzucę Ci kandydata:

mam Geolandary G012 w rozmiarze mikro 195/80. Jakość samej opony bardzo dobra, wyważalna bez problemu. W delikatnych kałużach z błotem typu rozjeżdżona gruntówka tudzież fragment podmokłego pola robi dobrze. Na śniegu w moim odczuciu trakcja taka sobie (choć to opona wielosezonowa ze śnieżynką na boku) ale przy dopiętym przodzie idzie dobrze więc może to kwestia lekkości samej pustej dupy i ciśnienia w oponach które u mnie jest wyższe niż każe manual. Jeżdżę (jeździłem do miesiąca wstecz) głównie po czarnym trzy lata na tych oponach i nadmiernego zużycia czy popękania czy innych niepokojących objawów nie zauważyłem. W mojej ocenie są w miarę ciche na asfalcie, w każdym razie nie zdominowały dźwięku mojego diesla przy 2 tys obrotów i prędkości 80 km/h. Globalnie nie mam się do czego przyczepić - solidna opona, w miarę uniwersalna. Polecił mi ją Moziembl i ja polecam dalej.

Odpowiedz do tematu