Witam forumowiczów. Nie znalazłem niestety na forum takiego problemu jak występuje u mnie, a mianowicie mam zakleszczony reduktor w dosyć nietypowy sposób.
Postaram się jakoś logicznie opisac występujący problem.
Nie mam możliwości załączenia napędu 2H, po załączeniu napędu 4L lub 4H mam napęd tylko na tylną oś. Czy ktoś może miał podobny problem? Ktoś wie co mogło sie stać? Z góry dzięki za pomoc!
Kiedys byl temat braku podkladki pod drazkiem, a na youtube jest filnik gdzie gosciu pokazuje jak srubokretem wyrownac trybiki w srodku i odblokowac. ALE! jak soe nie myle to dotyczy calkowitego zablokowania reduktora
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2018-05-22, 15:40
Wyciągnij wajchę i sprawdź w jakiej pozycji jest wodzik odpowiadający za dopinanie przodu, bo może wajcha z niego wyskoczyła i nie może wrócić.
Jeśli mnie pamięć nie zawodzi, to pomiędzy wodzikami powinna być kulka, która uniemożliwia wrzucenie 4l bez włączonego przodu, ale może pamięć zawodzi, a może już tej kulki nie masz
Na 2h nie mam napędu w ogóle tzn. Nie da sie przełączyć reduktora a pozycję 2h a na 4l i 4h da się przełączyć reduktor aczkolwiek wtedy jest napęd tylko na tył. Co do wodzików i samego wybieraka to owszem zapiera się o budę bo jest zurzyta podkładka ale wodziki są w jednej linii
Sluchaj, glupie nie glupir ale... mialem ostatnio taki problem ze nie moglem wbic 4L, drazek dochodzil do 4L ale nie zapinal... winowajca byla zbyt naciagnieta guma drazka w sensie gumowy mieszek. Odkrecilem go zeby byl luzny i od razu drazek wskoczyl na 4L. U Ciebie to pewnie co innego ale dobrze miec na uwadze
Tylko Kolega pisal na.samym poczatku ze nie moze wrzucic 2H, jak wrzuca 4L/H to kreci mu tyl i wtedy faktycznie moga byc rozpiete sprzegielka. Pytanie co z tym 2H
Z tym 2l to faktycznie moj błąd 😂 a sprzęgiełek nie mam w ogóle. Zamówiłem sobie juz komplet naprawczy do dźwigni reduktora i w sobote to ogarnę, ale dalej nie mam pomysłu na to dlaczego nie da się zapiąć 2h a 4l i 4h wchodzą normalnie, no i dlaczego nie ma napędu 😐
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum