Wysłany: 2011-08-09, 00:13 wkladki zamkow i kluczyki
Witam, mam problem, bo nie pasuje mi kluczyk od stacyjki i drzwi P i L do klapy bagaznika. mysle, ze poprzedni wlasciciel zmienil wkladke albo klape, ale raczej to pierwsze. co prawda nie meczy mnie to mocno, bo po 1 nie dziala mi jeszcze dzwignia otwierania klapy od zewnatrz a po 2 to plandeciak wiec i moge otworzyc od srodka. ale na zime chcialbym kupic hard top wiec chcialbym zeby dzialalo. wiecie moze gdzie moglbym kupic komplet kluczykow i wkladek na cale auto?
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-09, 00:19
jeśli masz chęci i czas, to zrób to co ja i zamontuj własnoręcznie centralny zamek na pilota, koszt około 70pln i zapominasz o kłopocie...
a jak lekko auto w przyszłości sprzedasz
a jeśli to odrzucasz to popytaj tych z Alledrogo co części do Samuraiów sprzedają, ale z reguły zdzierają...
dzieki za odp, wiesz nie wiem czy kiedys sprzedam suzi, mam w obec niej szerokie plany, plug na zime i takie tam, zakochalem sie i nawet moja kobieta jest zazdrosna, wiec chcialbym nawet drobiazgi porobic. pozdro
joj mozesz zapodac zestawik jaki kupiles to chetnie zrobie u siebie patencik
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-09, 14:22
zestaw kupowałem około 6 lat temu na Alledrogo w firmie Remotronix(?) o ile dobrze pamiętam, bynajmniej sklep ze Szczecina, wtedy płaciłem 55pln, a teraz (w maju) widziałem sklep ze Szczecina z tym samym zestawem na aukcjach już za ponad 70pln, tylko nie wiem, czy to ten sam sklep...
dlaczego piszę akurat o tym zestawie? ponieważ pilot ciągnął z około 100m i decydowało się które drzwi mają się otworzyć, np. kierowcy lub bagażnik zamiast wszystkich naraz, pierwszy raz się z tym spotkałem w Allegrowych centralnych!
poszukam paragonu (zbieram wszystkie na pamiątkę w segregatorze) to podam nazwę firmy i link do ich strony z produktem, najpóźniej wieczorem...
ok wiec zapodaj, chetnie przerobie bo mam dosc otwierania dla wyglupu moich drzwi srubokretem przez sasiada, zaspawam zamek i bedzie mnie mogl posmyrac tym srubokretem,
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-09, 17:26
a i jaka wygoda, i szpan będzie
on ze śrubokrętem, a ty z pilotem
pamiętaj tylko, że te siłowniki są uniwersalne i trzeba je przymocować, ale pasują bardzo dobrze i nic nie ociera, mi to zajęło pół dnia, ale warto było, ponadto tak jak pisałem kiedyś zamontowałem alarm z czujnikiem uderzenia, ruchu i żyroskopem oraz elektryczne szyby i podgrzewane lusterka, siedzenia przednie i tylne - do dziś żałuję że sprzedałem tamtego Samca, bo w następnych już mi tak się bawić i inwestować nie chciało... , ale gaźnik poprostu mnie drażnił
[ Dodano: 2011-08-09, 23:41 ]
tak jak pamiętałem to sklep remotronix, a nick na Allegro to dzik02, pytałem ich mailowo i powiedzieli, że ten zestaw na otwieranie poszczególnych drzwi poszedł im..., proponują kupić ze zwykłym pilotem za 69pln, czy coś takiego, ale z tego co patrzyłem na ich asortyment to siłowniki te same co moje były, czyli 4KG uciągu, silniejszych nie kupuj, bo są większe i nie wejdą! a te dają rady bardzo dobrze tylko trzeba mieć wiertareczkę z małym wiertełkiem do stali i giętkie palce, ale skoro ja dałem rady to i każdy da;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum