Witam :) Mam problem z biegami w suzuki sj410. Od momentu kupna ciężko było wbić trójkę ( nie blokuje się tylko trzeba jej szukać ). Ostatnio przy szukaniu tejze własnie trójki skrzynia zaczęła się blokować - wygląda to tak że drążek jest luźny, natomiast nie można wbić żadnego biegu ale auto jest na drugim biegu. Po chwili ruszania drążkiem blokada puszcza i wskakuje na drugi bieg. Ktoś ma jakiś pomysł jaka jest tego przyczyna ? Dodam że auto stało ok. rok czasu, ale nwm czy to ma jakiś wpływ.... :/
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-16, 12:51
Dokładnie to ta w czerwonym kółeczku, jeśli dobrze pamiętam to zależnie od skryzni M8 lub M10. Ja fabryczna u siebie rozwaliłem, dorobiłem ze śruby 10.9 iii też ją rozwaliłem
Dopiero jak założyłem kupioną w USA to jeździ do dziś, no ale może po prostu zbyt agresywnie zmieniałem biegi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum