Wysłany: 2011-08-25, 21:31 W którą stronę odkręcić śruby?
Witam,
Mam dość nietypowe, może i śmieszne pytanie:
Chcę odkręcić śruby aby uszczelnić pochwę mostu i nie wiem w którą stronę je odkręcać...
Dla ułatwienia instruktarzu zrobiłem strzałki w kolorze hehe
Z góry dziękuję za poradę
Dzięki
Prawie rok temu uszczelniałem prawą stronę, teraz przyszedł czas na lewą i żadna z 4 śrub nie chce drgnąć wiec zgłupiałem i stwierdziłem,
że się zapytam żeby nie ukręcić żadnej. hehe
Ale ogólnie żart przedni przyznaje hehe
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-08-25, 22:44
słochaj ukrecic to nie problem moj swietej pamieci tata ukrecił w cierzarowce sroby a warzył jakies 65kg i tez sie dziwiłem jakim sposobem a jednak miał na tyle sily zeby ukrecic,
po to sie tutaj pisze zeby pomagac i liczyc na pomoc wiec probuj
pozdro
OK, czyli reasumując mam kręcić w odwrotną stroną jak wskazówki zegara?
Dziś pójdę wieczorem wyżywać się na śrubach.
Jeszcze raz dzięki za cenne rady hehe
Widzę że moje zdjęcie z wymiany uszczelniacza się przydało.
Jak wtedy robiłem z tym to poradziłem sobie tak: Zakładasz klucz oczkowy (płaski może objechać) i w 2 koniec uderzasz lekko młotkiem (jak nie idzie to mocniej ) Jeszcze żadna śruba się temu nie oparła.
Jeśli już zaczęliśmy temat odkręcania starych śrub, to wtrącę moje rozwiązanie. Oblewam śrubę starym olejem zmieszanym z ropą, szlifierą robię główkę śruby na jeden rozmiar mniejszą, nabijam nasadkę, klucz i ogień :)
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum