Wysłany: 2011-10-14, 20:11 dziwne pytanie na temat silnika
Witam mam takie niecodzienne pytanie. Czy wie ktoś ile dokładnie waży silnik 1.3i z samuraja ? pytam bo już niedługo będe musiał się rozejrzeć za jakimś innym silnikiem. nie chce napewno benzynowego bo jeżdzić po dnie sie nieda, a nie chce też dobrać jakiegoś zbyt ciężkiego
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
rzadko bywam na forum w razie pytań 6o8 o28 o94.
Artorius [Usunięty]
Wysłany: 2011-10-15, 14:37
no właśnie wolałbym 1.9td VW i dlatego pytam czy ktoś wie ile waży silnik od samuraja 1.3i bo jesli bedzie zbyt duża roznica to musze znalesc sobie jakiegos innego diesla a 1.6td owszem zalet ma więcej niż wad ale jedną z nich jest bardzo niska moc co niekoniecznie mi sie podoba :)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-15, 20:14
Artorius napisał/a:
no właśnie wolałbym 1.9td VW i dlatego pytam czy ktoś wie ile waży silnik od samuraja 1.3i bo jesli bedzie zbyt duża roznica to musze znalesc sobie jakiegos innego diesla a 1.6td owszem zalet ma więcej niż wad ale jedną z nich jest bardzo niska moc co niekoniecznie mi sie podoba :)
80 koni to mało?
1,9 ma już chyba 110 i dość konkretny moment, w połączeniu z masą silnika średnio widzę żywotność napędu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum