U mnie illo jest inny przekaźnik i mam tam 7 pinów ale nie zagłębiałem się który jest pod czujnik, kontrolke stacyjkę itp. tylko podpiąłem "krótko" i całe sterowanie jest w palcu
Albercik, włącznik ten kupiłem w sklepie z artykułami elektrycznymi i jest to coś takiego jak na zdjęciu niżej. Kupujesz w częściach i składasz co tylko chcesz. opcji w tych włącznikach jest multum http://www.moeller.pl/
A co do kardanów illo to ja swoim mechanikom daję przykazania takie jak na fotce niżej
Kolego jesteś moim guru Ja tez posiadam sj410 i mam z nia wiele problemow (silnik) był szlif glowicy cisnienie na zaworach po 11 psi wymiana uszczelniaczy pierscienie nie ciekna a dymi po tym remącie jak lokomotywa . Zastanawialem sie nad wymiana silnika na 1.6 od vitary ale po przeczytaniu tego postu podąrzam w twoje ślady
PO DŁUGICH POSZUKIWANIACH SILNICZKA 1.9 OD POLDOLOTA TRAFIŁEM NA NIEZŁĄ OKAZJĘ I KUPIŁEM CAŁEGO DAWCĘ DO SUZI TJ.POLONEZA 1.9D Z SILNIKEIM CITROENA (PSA) POLONEZIKIEM PRZYJECHAŁEM WCZORAJ I JEST JUŻ U MNIE NA PODWÓRKU ,NAPRAWDĘ SUPER SIE JEDZIE Z TYM SILNIKIEM.PONIŻEJ PRZEDSTAWIAM DAWCĘ DLA SUZI
[ Dodano: 2011-10-29, 21:24 ]
.......... JAKOŚ CIĘŻKO MI SIĘ ZABRAĆ DO WYCIĄGANIA SERCA Z POLONA TAK FAJNIE SIĘ NIM JEŻDZI
[ Dodano: 2012-07-19, 13:10 ]
MÓJ SAMURAJ narazie odpoczywa leży a właściwie stoi sobie pod ścianą w garażu
czeka na lepsze czasy a właściwie na kompletację części do swapu na 1.9 d
z grubsza już wszystko jest przedstawiam ponownie dawcę serca dla suzi...
jeszcze w całosci
a niżej brutalne wyjmowanie serducha z poldona
_________________ ON ROAD. . .JEEP WJ 4.0
OFF ROAD. . .SUZUKI SAMURAJ 1.9D
Cześć wszystkim ja się zabieram za to samo sj410 vs 1.9d. Mam pare pytań od czego macie chłodnice i jaki wał macie od poldolota ten rozsuwany czy ten sztywny? wiem że je trzeba spawać z tym od samuraja tylko nie wiem jaki mam kupić. Chętnie podyskutuje z kimś kto już ma takiego swapa
Generalnie wszystko już było omówione w tym wątku http://samurai.org.pl/viewtopic.php?t=91 . Dotczy on wszystkich silników diesla ale o polonezie też jest sporo, więc zapraszam do lektury :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum