Generalnie Samurai jest tak mały, że nawet jesli przyciemnisz tylne boczne, to przez przednią doskonale będzie widać co wozisz ;p
fakt, widać jak na dłoni po przyciemnieniu tylnych szyb przez przednią..., w Cherokee'm po przyciemnieniu tyłu i dzięki niskiemu dachu stojąc kilka metrów przed autem nie widać nawet kierowcy przez przednią szybę w aucie!
[ Dodano: 2011-08-21, 19:59 ]
Buniek85 napisał/a:
......... cos trzeba wykombinowac.........
załóż autoalarm lub, jeśli drogo w Hiszpanii, kup i naklej na szyby naklejki typu "CAR ALARM!", czasami nawet to działa na złodziejka...
Ja sobie zadaje podobne pytanie od kiedy kupiłem mojego Samca, ale jak widać poprzedni właściciel do czegoś alarm potrzebował. Szkoda, że wspomagania nie uznał za równie ważne
Wiecie chłopaki... Nie ma co generalizować. Nasze Suzuki do czego sąstworzone- wiemy, ale niektórzy używają ich do celów "normalnych" ;) Tu coś przewieźć, zawieźć, zaparkować załadowanym pod supermarketem. Wtedy cywilizowane zamknięcie i nawet alarm się przydaje. Ja jednak z tego powodu, że mój Suzuk lubi pływać nie mogę sobie pozwolić na zbędną elektronikę. Jako zabezpieczenie przed skrojeniem mam hebel. Do środka niestety nie jest trudno się dostać. Tym bardziej, że już nie pamiętam kiedy miałem założony dach ;)
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
U mnie jak jakiś znajomy chce pożyczyć samurajka i mu tłumaczę jak go się odpala to rezultat jest taki, że nikt go nie chce pożyczyć i o to chodzi
Po przeróbce na diesla trzeba osobnym włącznikiem podgrzać świece, osobnym włącznikiem otworzyć zaworek w pompie wtryskowej, osobnym uruchomić rozrusznik i jeszcze osobnym ssanie Wszystkie te "przyciski" pochowane i odpalić nim i jeździć mogę tylko ja
Przynajmniej czuje się bezpieczny, że nawet jak kluczyk zostawię w stacyjce to i tak nikt mi nim nie odjedzie
HEHE:)
Tak jest ale przynajmniej samurajek może być użytkowany tylko i wyłącznie przez autora a nie wypożyczany jak jakaś ku....
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-22, 00:47
wojtassj napisał/a:
HEHE:)
Tak jest ale przynajmniej samurajek może być użytkowany tylko i wyłącznie przez autora a nie wypożyczany jak jakaś ku....
lub przez laweciarzy...
[ Dodano: 2011-08-22, 01:05 ]
wojtassj napisał/a:
.. Wszystkie te "przyciski" pochowane ...
hmm, czyżby przycisk od świec pod maską później następny w kabinie, a ssanie znowu pod maską
taka latanina wokół auta utrudniająca szybki odjazd właścicielowi spod domu...
wybacz, ale mój sąsiad takie zabezpieczenia miał i usunął po roku jak go wkutwiać z rana przy wyjeździe do pracy zaczęły
ja tam w moim miałem alarm z wszystkimi bajerami (czujnik żyroskopowy, uderzeniowy i ruchowy, a to wszystko podpięte pod home made odcięcie zapłonu) i powiem szczerze, że raz ten alarm uchronił przed kradzieżą alufelg z oponkami Coopera, złodziejaszki zwiewały, aż się kopciło gdy z okna wyjrzałem, a drugi raz uratował przed kradzieżą anteny CB, złodziejaszek próbował zdjąć ją i zabujał autem, alarm dał sygnał, a ja zobaczyłem zwiewającego gówniarza...
zatem to się przydaje... wolę wpierw usłyszeć alarm, niż przyjść i zobaczyć, że mam wywalony zamek w drzwiach i rozpierniczoną stacyjkę i cieszyć...
ogólnie mojego doinwestowałem jak skurczybyk centralny, alarm, radio, TV, DVD, głośniki, fotele elektryczne skórzane, otwieranie klapy z pilota, podświetlenie podjazdu do domu po zgaszeniu stacyjki, Ledowe podświetlenie podwozia - dobre w nocy przy wysiadaniu z auta podświetlenie podnóżków i parę innych pierdół łącznie z czujnikiem parkowania i wyświetlaczem LCD do tego oraz kamerką..., tłumiki Walkera, Reflektory Clear, tył lampy Clear od innego modelu wmontowane w budę na wzór Grand Vitary, w zderzaku miałem czujniki stąd tez musiałem mieć co chronić, po prostu unikat na rynku nie tylko polskim , szkoda tylko, że już sprzedany..., ale kupujący wynagrodził mi to w cenie
tak zastanawiam się, czy nie zrobić ponownie takie cudo, ale od razu pomyśleć przy tym o lifcie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum