Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
przyciemnienie szyb
joj
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-21, 19:56   

Skalpel napisał/a:
Generalnie Samurai jest tak mały, że nawet jesli przyciemnisz tylne boczne, to przez przednią doskonale będzie widać co wozisz ;p

fakt, widać jak na dłoni po przyciemnieniu tylnych szyb przez przednią..., w Cherokee'm po przyciemnieniu tyłu i dzięki niskiemu dachu stojąc kilka metrów przed autem nie widać nawet kierowcy przez przednią szybę w aucie! :mrgreen:

[ Dodano: 2011-08-21, 19:59 ]
Buniek85 napisał/a:
......... cos trzeba wykombinowac.........

załóż autoalarm lub, jeśli drogo w Hiszpanii, kup i naklej na szyby naklejki typu "CAR ALARM!", czasami nawet to działa na złodziejka...

wojtassj
stały bywalec
Samurai 1.6 TD

Wysłany: 2011-08-21, 22:24   

U mnie w samurajku po poprzednim właścicielu z niemiec zostały naklejki na szybach "PORSCHE AUTO-ALARM SYSTEM" co to takiego ma znaczyć to nie wiem:)

W sumie założenie alarmu do samuraja czy centralnego zamka to pikuś tylko pytanie po co to robić skoro to auto stworzone jest do innych celów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

papajazz 
rozgadany

Wysłany: 2011-08-21, 22:37   

Ja sobie zadaje podobne pytanie od kiedy kupiłem mojego Samca, ale jak widać poprzedni właściciel do czegoś alarm potrzebował. Szkoda, że wspomagania nie uznał za równie ważne ;-)

Skalpel 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2011-08-21, 23:01   

Wiecie chłopaki... Nie ma co generalizować. Nasze Suzuki do czego sąstworzone- wiemy, ale niektórzy używają ich do celów "normalnych" ;) Tu coś przewieźć, zawieźć, zaparkować załadowanym pod supermarketem. Wtedy cywilizowane zamknięcie i nawet alarm się przydaje. Ja jednak z tego powodu, że mój Suzuk lubi pływać nie mogę sobie pozwolić na zbędną elektronikę. Jako zabezpieczenie przed skrojeniem mam hebel. Do środka niestety nie jest trudno się dostać. Tym bardziej, że już nie pamiętam kiedy miałem założony dach ;)

wojtassj
stały bywalec
Samurai 1.6 TD

Wysłany: 2011-08-21, 23:13   

U mnie jak jakiś znajomy chce pożyczyć samurajka i mu tłumaczę jak go się odpala to rezultat jest taki, że nikt go nie chce pożyczyć i o to chodzi ;-)

Po przeróbce na diesla trzeba osobnym włącznikiem podgrzać świece, osobnym włącznikiem otworzyć zaworek w pompie wtryskowej, osobnym uruchomić rozrusznik i jeszcze osobnym ssanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Wszystkie te "przyciski" pochowane i odpalić nim i jeździć mogę tylko ja

Przynajmniej czuje się bezpieczny, że nawet jak kluczyk zostawię w stacyjce to i tak nikt mi nim nie odjedzie ;-)

Takie patenty "homemade" są najlepsze

papajazz 
rozgadany

Wysłany: 2011-08-21, 23:18   

Czyli procedura startowa u Ciebie wygląda podobnie jak w samolotach pasażerskich ;-)

wojtassj
stały bywalec
Samurai 1.6 TD

Wysłany: 2011-08-21, 23:24   

HEHE:)
Tak jest ale przynajmniej samurajek może być użytkowany tylko i wyłącznie przez autora a nie wypożyczany jak jakaś ku.... ;-)

joj
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-22, 00:47   

wojtassj napisał/a:
HEHE:)
Tak jest ale przynajmniej samurajek może być użytkowany tylko i wyłącznie przez autora a nie wypożyczany jak jakaś ku.... ;-)

lub przez laweciarzy... :mrgreen:

[ Dodano: 2011-08-22, 01:05 ]
wojtassj napisał/a:
.. Wszystkie te "przyciski" pochowane ...

hmm, czyżby przycisk od świec pod maską później następny w kabinie, a ssanie znowu pod maską :mrgreen:
taka latanina wokół auta utrudniająca szybki odjazd właścicielowi spod domu... :mrgreen:

wybacz, ale mój sąsiad takie zabezpieczenia miał i usunął po roku jak go wkutwiać z rana przy wyjeździe do pracy zaczęły :lol:

ja tam w moim miałem alarm z wszystkimi bajerami (czujnik żyroskopowy, uderzeniowy i ruchowy, a to wszystko podpięte pod home made odcięcie zapłonu) i powiem szczerze, że raz ten alarm uchronił przed kradzieżą alufelg z oponkami Coopera, złodziejaszki zwiewały, aż się kopciło gdy z okna wyjrzałem, a drugi raz uratował przed kradzieżą anteny CB, złodziejaszek próbował zdjąć ją i zabujał autem, alarm dał sygnał, a ja zobaczyłem zwiewającego gówniarza...

zatem to się przydaje... wolę wpierw usłyszeć alarm, niż przyjść i zobaczyć, że mam wywalony zamek w drzwiach i rozpierniczoną stacyjkę i cieszyć...

ogólnie mojego doinwestowałem jak skurczybyk :mrgreen: centralny, alarm, radio, TV, DVD, głośniki, fotele elektryczne skórzane, otwieranie klapy z pilota, podświetlenie podjazdu do domu po zgaszeniu stacyjki, Ledowe podświetlenie podwozia - dobre w nocy przy wysiadaniu z auta podświetlenie podnóżków i parę innych pierdół łącznie z czujnikiem parkowania i wyświetlaczem LCD do tego oraz kamerką..., tłumiki Walkera, Reflektory Clear, tył lampy Clear od innego modelu wmontowane w budę na wzór Grand Vitary, w zderzaku miałem czujniki :mrgreen: stąd tez musiałem mieć co chronić, po prostu unikat na rynku nie tylko polskim :mrgreen: , szkoda tylko, że już sprzedany..., ale kupujący wynagrodził mi to w cenie :mrgreen:

tak zastanawiam się, czy nie zrobić ponownie takie cudo, ale od razu pomyśleć przy tym o lifcie... :mrgreen:

Odpowiedz do tematu